Dagje weg/ Uitjes

De leukste ideeën voor een kinderpartijtje

Ik stond er eigenlijk niet bij stil maar over iets minder dan twee maanden wordt Sara alweer vijf jaar . Vijf jaar! Ik kan het bijna niet geloven dat die jaren zo snel voorbij zijn gegaan. Dat betekent dat er ook weer een kinderpartijtje georganiseerd moet worden. Voor Sara is dat de eerste keer. Nu zal ik eerlijk met je zijn, ik vind dat altijd een heuse uitdaging om vijf of zes uitgelaten kinderen een dagdeel te vermaken. In dit artikel deel ik wat ideeën die voor jouw kindje misschien ook van toepassing kunnen zijn. Lees je mee?

De leukste ideeën voor een kinderpartijtje

Oudhollandse spelletjes

Dit partijtje heb ik al eens gedaan met Lars en zijn klasgenootjes.  Dit viel zo goed in de smaak dat ik denk om het te herhalen met sara haar eerste partijtje. Je kunt denken aan koek happen, appels happen, zakdoekje leggen of stoelendans.  De kindjes hebben lol gegarandeerd. Voor de extra motivatie kun je hier nog prijsjes aan verbinden. Zorg dan wel dat alle kindjes iets krijgen anders krijg je beteuterde gezichtjes. Je kunt beginnen met pannenkoeken of poffertjes. Zelf laten versieren en je hebt een gezellige middag.

Binnenspeeltuin

Wil je zelf iets minder hoeven doen dan is een binnenspeeltuin een uitkomst. Als je slim bent laat je de kinderen afzetten en ophalen bij de locatie. Dan heb je geen auto vol met krijsende kinderen. Leuk is natuurlijk om de cadeautjes gezellig bij het eten te geven.  En dan…spelen maar!!!

Bioscoop

Draait er een leuke kinderfilm, dan is een bioscoop gezellig voor de kinderen.  Vooraf of erna kun je gaan eten bij Mac Donalds. Daar is vaak ook nog ruimte en gelegenheid voor kinderpartijtjes. Je zit lekker apart altijd fijn want echt stil zullen ze niet zijn. Hihi en dat mag ook want het is ten slotte feest. Kunnen ze lekker veel herrie maken tijdens de hamburgers en frietjes.

Themafeest

Een themafeesten is erg populair op het moment.  Heb je een dochter dan kun je bijvoorbeeld een prinsessen thema doen. Zorg dat de meisjes zich kunnen verkleden als een prinses en doe daar passende glitter en make-up bij. Uiteraard versier je alles zo mooi mogelijk met prinsesserige dingen. Leef je lekker uit. Pas de hapjes en drankjes hierop aan. Je kunt dit natuurlijk met elk ander thema doen. Piraten, dinosaurussen, superhelden of eenhoorns.

Koken

Kinderen vinden het vaak leuk om (creatief) bezig te zijn.  Heb jij een echte keukenprins of prinses? Kijk eens of er bij jouw in de buurt kookworkshops worden gegeven voor kinderen. Ze zijn lekker bezig en maken ook nog iets lekkers. Je zal zien dat de kinderen apentrots zijn op hun gerecht. En daarna natuurlijk lekker opeten.

Kinderyoga

Houd jouw koter van bewegen maar dan op een rustige en ontspannende manier? Dan is een kinderpartijtje op een yogaschool misschien een goed idee. Kinderyoga wordt steeds populairder en je kunt het natuurlijk zo feestelijk mogelijk maken met lekkere hapjes of drankjes. Informeer bij een yogaschool in de buurt. Wie weet hebben ze wel een speciaal kinderarrangement.

Knutselen

Heb je nog een kast vol met knutselspullen die je niet gebruikt of juist wel? Maak er een knutselfeest van. Laat die rijkelijke kinderfantasie maar stromen en de mooiste kunstwerken komen tevoorschijn.

Heb jij nog aanvullingen?

Liefs,

Patricia

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.