Site Loader

Merry Christmas!!!🌲🌲🌲

Met jonge kinderen in het gezin ben je eigenlijk altijd bezig. De mijlpalen van je peuter of kleuter zijn natuurlijk geweldig en ook de liefde die je er voor terug krijgt is onbetaalbaar. Maar laten we niet alles romantiseren aan het ouderschap. Er zijn genoeg minder leuke en onuitstaanbare momenten van jouw minime. Het zogezegde ‘behangplakmoment.’ Vandaag deel ik mijn lifesavers om het je als mama net even wat makkelijker te maken. Lees je mee met een πŸ˜‰!!!!

Lifesavers

  • Zorg dat je altijd iets te drinken en te eten bij je hebt onderweg. Kinderen kunnen voordat ze van huis zijn weggegaan een moment later alweer dorst of honger hebben. Niet te voorspellen die kleintjes.
  • Zorg dat je de speelgoed afdelingen bij Action of Big Bazar ontwijkt. Dit zorgt geheid voor een ‘Mama waarom niet’ drama in de desbetreffende winkel.
  • Zorg altijd dat je telefoon is opgeladen. Een filmpje van Bumba is je laatste redmiddel als je kiddo’s echt niet meer te handelen zijn.
  • Zorg dat je je kinderen uitput het beste is naar buiten en rennen maar, zo moe mogelijk maken des te minder zullen je peuter en je kleuter elkaar thuis de hersens inslaan.
  • Leg je kinderen wat vaker extra vroeg op bed, zeker in deze tijd met de drukke feestdagen kunnen ze het goed gebruiken, en manlief en jij hebben een heerlijke lange avond.
  • Zorg dat je kinderen tijdens het avondeten niet naast of tegenover elkaar zitten, schuin tegenover elkaar is het beste. Zo kunnen ze niet keten tijdens het etenπŸ˜‰!
  • Ik ben geen ochtendmens en dus is het essentieel dat ik alles klaar zet de avond van te voren. Broodtrommel, drinken en kleding. Doe ik het niet dan heb ik absoluut stress in de ochtend
  • Vroeger stond je tot vijf uur ‘s ochtends in de kroeg maar dat is echt verleden tijd. Zorg dat je niet meer als twee wijntjes drinkt op zaterdagavond en ga voor 12 uur naar bed. Klinkt saai maar de volgende dag ben je ook zooo blij. Katers en kinderen geen goeie combiπŸ˜‰
  • Als je gaat eten in een restaurant met kinderen zorg dat het een kindvriendelijke versie, is als je wilt voorkomen dat je achter je niet stil zittende peuter aan het hollen bent. (Ook schermpjes zijn hier wil heel handig.)
  • Laat zo af en toe bewust je portemonnee thuis als je een ommetje maakt buiten. Ze kloppen het geld zo uit je zak voor ijs, snoep of speelgoed. “Sorry jongens mama heeft geen portemonnee bij zich.”

Ben ik nog Lifesavers vergeten? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Patricia

Bron afbeelding: Unsplash

 

 

Mommy Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MAMABLOG TO THE MAX!!

MAMABLOG TO THE MAX!!

Welkom!!

Van harte welkom op dit Mama/Lifestyle Magazine! Het platform voor elke ouder met jonge kids. Ik deel drie keer per week mijn dosis inspiratie met jou. Serieus, maar merendeel met een grote knipoog en uit het hart geschreven. Meer over mij weten? Check mijn 'about me' pagina! Veel leesplezier!