Mama & Beauty Tag

Op de blog van Marjo kwam ik deze leuke en passende tag tegen. Saskia van Twinkelbella bedacht deze tag. Te leuk om niet in te vullen want van beide heb ik toch wel wat zou je zeggen😉. Hoezo mama en Beauty gaan niet samen? Lees je mee met mijn rituelen en regeltjes betreft beauty?

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ja ik houd zeker van tutten. Dat had ik vroeger al en nu ik kinderen heb is dat niet veranderd. Ik ga altijd met make-up de deur uit. Ik voel mij gewoon niet prettig zonder en je zal mij ook niet zo snel in een joggingbroek naar buiten zien gaan. Behalve als ik heel snel even iets moet halen en ik zit al in mijn joggingbroek ‘s avonds. Maar dat gebeurd niet vaak.

Heb je elke dag een vaste beautyroutine?

Ja die heb ik, en is eigenlijk altijd hetzelfde. Eerst ga ik douchen, aankleden en dan maak ik even tijd voor mijn make-up. Ja ook als de kinderen naar school en opvang moeten. Dan moet ik mijn haar ook nog een beetje fatsoenlijk zien te krijgen en dat doe ik met de stijltang. En dan hopen dat het niet regent natuurlijk 😉

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorging en het make-upen?

Ik betrek ze er niet opzettelijk bij maar ze komen meestal vanzelf wel naar mij toe en vragen wat ik aan het doen ben. Vooral Sara vind het reuze interessant als ik mij aan het opmaken ben. Ze pakt dan ook de poederkwast en gaat haar eigen gezichtje doen. Super schattig om te zien. Lars vind het ook wel leuk maar gaat al snel weer verder met zijn auto’s. Lars vind scheren dan wel weer interessant bij papa,  vooral het scheerschuim.

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Toen ik mijn eerste kindje had gekregen vond ik dat ik het wel erg druk had en wilde ik ineens mijn haar niet meer stijlen. Ik ging naar de kapper en vroeg haar of ze een leuk model wilde knippen met krullen. Ik heb toen heel lang krullen gehad en het was ook zo klaar in de ochtend. Op een gegeven moment werd ik het weer zat en heb ik toch weer de stijltang erbij gepakt. Ik blijf erbij dat mijn krullen er gewoon niet uitzien.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Daar kan ik kort over zijn, nee. Ik hou van beauty en alles wat daarbij hoort. Heerlijk om naar de kapper te gaan, heerlijk om naar de sauna te gaan met een fijne gezichtsbehandeling. Maar ook hou ik van leuke kleding en mooie make-up. Het hoeven voor mij zeker niet allemaal dure merken te zijn. Low budget kun je ook hele fijne producten vinden. Maar jezelf verzorgen geeft gewoon een goed gevoel. Van buiten mooi, van binnen mooi!

Doe je snel je verzorging en/of make-up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?

Ik doe meestal mijn routine best wel snel. Zeker toen ik nog werkte en de kinderen moeten naar school. Ik ben er ondertussen een kei in geworden om mezelf snel en mooi op te maken haha. Nu ik thuis ben doe ik dat eigenlijk nog steeds. Ik ben namelijk niet productief als ik nog in mijn kloffie rondloop en niet ben opgemaakt.

Mag je kind spelen met je make-up?

Absoluut niet. Ik zie het al voor mij dat mijn muren onder de rode lippenstift zitten of iets anders. Ik zeg altijd dat het de spullen van mama zijn en als ze iets willen zien dan moeten ze het vragen.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?

Ik doe dat nog niet. Mijn dochter heeft dan namelijk niet het geduld (logisch) om haar nageltjes dan ook te laten drogen en dan zie ik al voor me dat de hele bank onder de nagellak zit. Nee dat lijkt mijn nog niet zo handig. Nog maar een even jaartje wachten.

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Eigenlijk precies hetzelfde verhaal. Als hij iets ouder zou zijn, wil ik het best overwegen. Lars is nu bijna zes en hij heeft er overigens nog nooit interesse voor gehad. Hij vind nagellak alleen maar heel erg stinken haha!!

Wil je deze tag overnemen, vergeet dan niet de bedenker Saskia van Twinkelbella te noemen, en laat je een reactie achter dan kom ik zeker bij je lezen!

Houd jij ook van beauty of juist wat minder? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.