Mijn blog goals voor 2018

Nu ik nieuwe stappen heb genomen en mijn blog ook onderdeel van mijn bedrijf gaat worden, leek het mij handig om mijn blogdoelen eens op een rij te zetten. Ik merk dat er meer groei in mijn blog zit. Er zijn meer samenwerkingen met bedrijven en dat is natuurlijk hartstikke tof.  De start van mijn webshop gaat natuurlijk ook een grote rol spelen. Ik hou nog even voor mezelf wat het concept gaat worden. Straks gaat iemand er ineens met mijn idee aan de haal. Het is gewoon een gevoelskwestie denk ik. 

Mijn blogdoelen voor 2018.

1.Werken aan disclaimer en mediakit.

Omdat er groei in mijn blog zit is een mediakit erg fijn voor bedrijven. Ze kunnen informatie vinden over je blog. Het gaat bedrijven natuurlijk om de cijfers. Het is belangrijk voor bedrijven hoeveel bereik jij als blogger hebt. Je kunt op canva.com mooie en professionele templates vinden voor jouw media kit. Hier wil ik in het nieuwe jaar mee aan de slag.

Als je voor je hobby blogt vind ik een disclaimer niet persé nodig. Nu mijn blog een onderdeel van mijn bedrijf gaat worden wil ik dit er toch opzetten. De bezoekers weten waar ze aan toe zijn als ze mijn website bezoeken.

2. Investeren in goede apparatuur

Ik vind blogs met mooie afbeeldingen echt prachtig. Een goede camera is dan ook echt noodzakelijk. Niet alleen voor mijn blog maar ook voor mijn webshop. Hoe professioneler de afbeeldingen hoe beter de uiteindelijke verkoop. Als ik zelf op marktplaats kijk trek mijn oog ook sneller naar de mooiere foto’s. Een camera is een grote investering,  maar levert mij uiteindelijk op lange termijn meer op.

3. Verbeteren in SEO en linkbuilding

Ik probeer mijn artikelen goed vindbaar te maken voor Google. Soms ben ik er mee bezig maar soms ook nog te weinig. Met een eigen bedrijf moet je hier constant mee bezig zijn. Cynthia van ‘Een theelepel geluk’ schreef hier een artikel over met hele goede tips. Deze ga ik zeker toepassen.

Ook linkbuilding is essentieel voor je bedrijf. Dit kun je bereiken door verschillende strategieën. Gastbloggen is hier een voorbeeld van. Zo creëer je backlinks op andere websites. Maar ook goede en relevante content blijven schrijven. Video’s kunnen hier een onderdeel van zijn. Ik ben zelf niet zo van de video’s, dus dat zal ik niet zo snel toepassen. Informatie delen is ook een goed punt. Jouw lezer moet iets hebben aan je content. Zo delen ze en wie weet linken ze terug naar jouw website. Heel goed voor de linkbuilding.

Nieuwe doelen waar aan gewerkt kan worden voor de groei van mijn blog en natuurlijk mijn startende webshop.

Heb jij ook nog doelen gesteld voor 2018? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

Comments

  1. Roelina says:

    Mooie doelen. Ik gebruik ook Canva, maar dan voor mijn blogafbeeldingen. Ik heb geen doelen, slecht he. Ja het doel is, aanmodderen. dat is wat ik namelijk volgend jaar ga doen. Ik wil namelijk gaan studeren weer en daar gaat tijd inzitten. Ik moey nog even bekijken hoe ik dat blogtechnisch ga aanpakken.

    1. Patricia Patricia says:

      Ja ik hoop ze te behalen. Wat leuk dat je weer gaat studeren. Daar gaat inderdaad wel tijd inzitten. Het valt vast wel op zijn pootjes terecht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.