Food PMS en Hormonen

Mijn cravings tijdens mijn PMS periode

Ik deel vaak dat ik weer begonnen ben met een gezonde leefstijl. Daar voel ik mij ten slotte het beste bij.  Maar laten we eerlijk wezen, een week voor mijn menstruatie heb ik a lot of cravings. En niet zo zuinig ook. Wat er allemaal in mijn boodschappenkarretje verdwijnt ga ik in dit artikel bespreken. Lezen op eigen risico, misschien krijg je hongerrrrr……😉

Mijn cravings tijdens mijn pms periode?

1. Paaseitjes

Ja ik heb ze al gekocht, ze zijn verslavend lekker en ik kan nooit stoppen na een. Zeker die gevulde eitjes waarvan je niet weet welke vulling en je dus blijft door eten om elke smaak te hebben geproefd. Mijn kinderen zijn ook echt gek op paaseitjes.

2. Kaas

Ik ben zo gek op kaas. Ik probeer te minderen met kaas van koemelk vanwege de lactose. Dat zet uiteindelijk weer om in suiker. Maar geitenkaas of een blauwschimmelkaasje kun je mij ook onder begraven. Ik eet het op brood of ‘s avonds tijdens Temptation Island op een toastje. Niet een paar stukjes maar gewoon alle kaasjes schoon op. Bij voorkeur nog met een lik appelstroop.

3. Chips

In alle soorten en maten. Het lekkerst vind ik de goedkoopste ribbelchips van Dirk in paprikasmaak. Maar ook Pringles of Bugles zijn favoriet. Die laatste kun je nog lekker vullen met smeerkaas of mayo🤣. De kindjes zijn gek op Bunnies.

4. Chocola

Uiteraard mag deze niet ontbreken. Ik houd mij wel netjes aan de pure chocola met minimaal 72% cacao. Maar dan niet een stukje hihi. Oh wacht paaseitjes zijn ook niet van pure chocola. Nou Ja een week in de maand mag ik mij best eens laten gaan, toch?

5. Roomboter

Dit klinkt een beetje gek maar ik smeer op alles graag een laagje roomboter. Ik vind het gewoon lekker op mijn brood, mijn ontbijtkoek, mijn crackers en zelfs mijn biscuitje smaakt een stuk lekkerder. Dit doe ik niet dagelijks hoor maar ik zoek een week voor mijn menstruatie toch wel vaak troost in mijn pakje Campina.

6. Wijn

Ik krijg ook altijd een behoefte aan alcohol. Misschien komt dit ook doordat ik mij meer ontspannen voel na een glaasje. Ik weet dat ik het beter kan laten, want alcohol is super slecht voor je hormoonbalans, maar ach…. soms moet je ook gewoon even van het momentje genieten en een lekker glaasje wijn (of drie) hoort daar zeker bij 😉.

Heb jij ook wel eens last van cravings? Wat kun jij dan echt niet laten staan? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.