Mijn doelen/goede voornemens voor 2020

Mijn doelen/goede voornemens voor 2020

Nog de beste wensen voor jullie lieve volgers.  Ik hoop dat je een hele mooie en gezellige jaarwisseling hebt gehad? Ik wel in ieder geval. Maar later meer daar over. In het eerste artikel van 2020 wil ik vooruit kijken. Eigenlijk doe ik niet echt aan goede voornemens maar toch vind ik het ook altijd wel fijn om aan het begin van het jaar wat houvast te hebben. 

Mijn doelen/goede voornemens  voor 2020

 

1. Meer aan mezelf denken en mezelf niet voorbij lopen. Ik ben afgelopen jaar teveel in deze valkuil getrapt.  Ik denk soms veel te veel aan anderen waardoor ik mezelf wegcijfer. Ik heb het met name over mijn man en kinderen. Dit jaar wil ik het anders doen. Ik ga voor selfcare, zelfliefde of hoe je het ook wil noemen, zodat ik een nog leukere moeder en vrouw kan zijn.

2. Nog meer genieten van de kleine dingen in het leven. Het gaat allemaal al zo snel, zeker met jonge kinderen.  Ik wil daarom optimaal genieten van de ‘gewone’ dagelijkse dingen. De momenten van het samen zijn, de vrije dagen, de luie zondagochtendjes.

3. Cliché voornemen maar weer wat gezonder gaan leven. De decembermaand hakt er wel even in. Veel suikers gegeten en alcohol gedronken.  Ik merk dat het geen goed heeft gedaan voor mijn hormonale disbalans. Ik wil de maand januari zo min mogelijk drinken en de gezonde leefstijl weer oppakken. Dat betekent letten op de koolhydraten en suikers en weer veel meer groenten, salades en smoothies. En twee keer in de week sporten.

4. Mij meer richten op videocontent. Ik had niet verwacht dat ik video maken zo leuk zou vinden. Ik ga er dan ook echt meer mee doen aankomend jaar. Niet alleen weekendvlogs maar ook zo af en toe een beauty video, of shoplog. Heb je nog suggesties, laat het mij dan vooral weten. Wist jij al dat ik een YouTube kanaal heb? Abonneren kan hier.

5. Meer boeken gaan lezen. Ik weet van mezelf dat ik echt kan ontspannen van een goed boek. Ik wil dit jaar dan ook echt weer meer gaan lezen. Misschien dat ik mezelf wel trakteer op een bibliotheekabonnement. Gelijk weer een reden om wat vaker de bieb te bezoeken, ook met de kindjes. Of misschien is een e-reader ook wel iets voor mij? In ieder geval lezen, lezen, lezen.

6. Meer columns schrijven. De eerste column schreef ik enkele weken geleden. Ik wil vaker van dit soort stukken schrijven. Niet alleen omdat het soms fijn is om een mening te uiten. Maar ook om te blijven oefenen met dit soort stukjes. Uiteraard schrijf ik altijd vanuit mijn gevoel en soms komen daar hele mooie dingen uit. Soms sluit de mening van anderen daar niet op aan maar dat leg ik al snel naast mij neer.  Ik vind dat je jezelf moet blijven ontwikkelen ook op schrijfgebied.

7. De klusjes in huis aanpakken die we al zo lang willen doen. Er liggen al zo lang wat klusjes op ons te wachten. Ik wil een wand in onze slaapkamer schilderen en ook de woonkamer kan wel een fris kleurtje op de muur gebruiken. Ook de bank moet even een refreshbeurt krijgen maar dat staat in januari op de planning. De vlekken zijn niet meer op een hand te tellen. Ook wil ik meer groen in huis halen. Planten maken je interieur gezellig, en geeft een bepaalde rust.

8. Een fotoshoot laten maken. Ik wil dit heel graag. Mijn gezin vastleggen en dan het liefst op het strand. De plek waar wij alle vier heel graag zijn en tot rust komen.

 

Doe jij nog aan voornemens of zijn er doelen die je wilt behalen?

Liefs,

Patricia❤

 

 

 

 

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.