Mijn ervaring na een maand lang gebruik van CBD olie

Mijn ervaring na een maand lang gebruik van CBD olie

Al langere tijd zie je het overal voorbij komen. CBD olie, ook wel cannabidiol genoemd, is op het moment een soort hype die voor veel mensen echt wel goed kan helpen. Het is heel divers bruikbaar en je kunt het dan ook voor veel kwaaltjes en klachten gebruiken. CBD olie staat ook wel bekend voor geestelijke veerkracht en een goede gemoedstoestand. Dit wilde ik  natuurlijk wel eens  proberen.

Een maand geleden zag ik een artikel voorbij komen over CBD olie en zag daar in staan dat het ook wel goed kon helpen bij premenstruele spanning. Iets waar ik natuurlijk heel veel last van heb. Eigenlijk had ik er nooit echt bij stil gestaan en was mijn eerste gedachte bij CBD olie, daar wordt je toch stoned van?Ik ging op onderzoek uit en natuurlijk wordt je van deze ‘CBD olie’ niet stoned of high.

Verschil tussen hennep en wiet?

Er is een verschil tussen wietplanten en hennepplanten. Hennepplanten bevatten niet tot nauwelijks THC en wietplanten bevatten veel THC. THC is het stofje waar je high van wordt. Dit zit dus niet tot nauwelijks in de CBD olie die de meeste drogisten gewoon legaal verkopen. Olie met THC is namelijk niet legaal te koop. Zo de eerste fabel over CBD olie de wereld uit.

Dat wilde ik wel even duidelijk hebben voor mezelf. Ik besloot het dus maar een kansje te geven. Je weet nooit wat het doet? Ik ging naar de drogist en liet mij informeren over de verschillende CBD olie’s. Ik koos uiteindelijk voor de CBD olie van Lucovitaal. Eigenlijk moet je het dus zien als een aanvullend voedingssupplement.

Hoe gebruik je CBD olie?

Het is een super klein flesje van 5 ml. Je kunt natuurlijk verschillende doseringen gebruiken. Ik besloot voor de hoogste dosering te gaan. Dat wil zeggen 10 mg per dosering. Ik moet er wel bijzeggen dat het super duur is in gebruik. Voor 5 ml betaal je bij Etos al bijna dertig euro. Ik had het geluk dat het 1 + 1 gratis was. Dus had ik in totaal 10 ml voor 27.95. Dat is nog te doen.

Na aanschaf besloot ik het meteen te gebruiken. Op de verpakking staat tweemaal daags een druppel onder je tong.  Even onder je tong houden voordat je het doorslikt zodat het waarschijnlijk beter kan worden opgenomen. Mijn eerste indruk? Echt super goor. Gatver wat vies. Het is een hele vieze sterke wiet/tabaksmaak in je mond. En ik kan je vertellen, je went er niet aan. Het is elke dag weer heel vies. Maar goed, we gingen het natuurlijk een maand lang proberen.

Lees ook: Het leed dat pms heet, hoe overleef ik die maandelijkse ellende …

Een maand lang CBD

Na een week lang deze olie te hebben gebruikt merkte ik eigenlijk nog vrij weinig. Ik deed gewoon mijn ding en voelde mij niet anders als anders. Had nog steeds wel mijn moodswings maar zat ook niet in mijn meest heftige periode dus dat scheelde natuurlijk ook wel.

Na twee weken zat ik rond mijn ovulatie. Voor mij een periode van een aantal dagen waarin ik altijd heel instabiel ben. Ik ben emotioneel en ik kan om het minste of geringste in huilen uitbarsten. Ook schiet ik rond die dagen veel sneller in de stress. Wat mij  opviel is dat de emotionele buien er nog steeds wel waren. De stress daarentegen viel mij mee. Of dit met de olie te maken heeft is natuurlijk moeilijk te zeggen.

Nog een week verder zitten we ongeveer rond 23 dagen van mijn cyclus. Ik voel mij niet super opgefokt maar heb nog wel de nodige klachten. Ik ben wel veel minder vermoeid en slaap goed. Ik besluit de dosis te verhogen naar drie druppels per dag.

De laatste week dat ik de olie gebruik is de week dat ik ongesteld moet worden. Ik heb heel veel wisselende emotionele buien en heb het gevoel dat de olie geen zak doet. Ik neig er naar om er weer mee te stoppen. Wel heb ik meer energie en ben minder vermoeid dan normaal.

Conclusie

Na een maand lang deze olie te hebben gebruikt is mijn conclusie dat ik eigenlijk niet weet of het door de olie komt dat mijn energielevel wat hoger is. Mijn slaap is er wel degelijk op vooruit gegaan. Normaal slaap ik ook wel goed maar ik had nu het gevoel dat ik echt dieper en vaster sliep waardoor ik echt fitter en meer uitgerust wakker werd. Wat betreft mijn overige klachten, tja… ik weet het niet. Misschien moet ik het nog wat langer de tijd geven. Je lichaam moet natuurlijk altijd wennen aan een nieuw voedingssupplement.

Misschien dat ik de dosis nog iets kan verhogen naar vier druppels per dag. Ik denk dat ik daar nog wel wat winst kan behalen. Of niet en dan is het ook gewoon goed. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Wel is bewezen dat ik er goed van in slaap val en dat is voor een goede gemoedstoestand ook reuze belangrijk.

Heb jij wel eens CBD olie gebruikt?

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.