Mijn grootste blogblunders…..

Ik ga alweer drie jaar mee in de blogwereld en hoewel ik geen beginner meer ben heb ik wel de nodige bergen moeten beklimmen. Al doende leert men is het gezegde en dat gaat in mijn situatie zeker op. Ik heb al mijn kennis opgedaan via andere blogs en mijn grote vriend Google! In het artikel van vandaag deel ik mijn grootste blog blunders met je. Lees je gezellig mee?

1.  Afbeeldingen

Ik wist dat je afbeeldingen kon weghalen bij shutterstock. Niet wetende dat je daar ook voor moest betalen. Ik poste gewoon een artikel met een afbeelding van Shutterstock.  Alleen jammer dat je het woord ‘shutterstock’ letterlijk kon zien in de afbeelding.  Hahaha hoe doen al die bloggers dat toch dacht ik?

2. SEO

Ik deed nooit iets aan mijn SEO (zoekmachineoptimalisatie). Ik weet dat ik nog steeds geen expert ben op dit gebied. Misschien dat het bloggersevent ‘Blogger by Nature’ mij verder kan helpen waar ik dit jaar wel echt naartoe wil. Ik heb gehoord dat ze op dit event wat verder ingaan op SEO. Ik heb de plugin van yoast en dat is het eigenlijk. Wel probeer ik de tips op te volgen en geen rode balletjes meer te verzamelen. We gaan alleen nog maar voor groen.

3. Interne links

Ik linkte nooit naar andere artikelen op mijn website. Later kwam ik erachter dat dit natuurlijk niet handig is. De bezoeker zal snel weggaan op jouw website als het artikel niet interressant genoeg is. Nu weet ik door intern links te plaatsen in mijn artikelen je de bezoeker veel meer kan sturen en langer op jouw website rondkijkt. Dit is weer mooi meegenomen voor je statistieken.

4. Google Analytics

Ik gebruikte überhaupt geen Google Analytics. Ik maak nu anderhalf jaar gebruik van GA en je krijgt zoveel meer inzichten over je website. Waar komen de bezoekers vandaan, welke zoekwoorden gebruiken ze, welk social media kanaal trekt de meeste bezoekers. Super fijn want zo kun je hier op inspelen om nog meer bezoekers naar je site te trekken of en bijvoorbeeld te werken aan je sociale media kanalen die wat minder goed lopen.

5. Social Media

Ik deelde in het begin van mijn blog carrière mijn blogposts niet op social media. What was i thinking? Dat mijn lezers de artikelen vanzelf wel zouden vinden? Nu weet ik wel beter. Ik heb nu al een tijdje een app (Hootesuite) waardoor het delen van de blogs op social media geen dagtaak meer is maar ze kunt inplannen en op al je social media kanalen tegelijk kunt delen. Super handig en tijdbesparend.

6. WordPress

Mijn eerste blog hoste ik niet via WordPress maar simplesite. Als ik hier nu op terug kijk kan ik mij niet voorstellen dat ik daar fijn mee kon werken. Er miste zoveel functies en handige opties die WordPress wel heeft. Echter kon ik wel lekker beginnen met schrijven en dat is natuurlijk een goede leerschool voor een beginnend blogger.

Wat is jouw grootste blunder op het gebied van bloggen? Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Liefs,

Patricia💖

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

 

 

Comments

  1. Ik had hele stomme titels voor mijn post, die totaal niet zoekmachine vriendelijk waren. Bijvoorbeeld een post over de tuin met als titel: Als het gras 4 kontjes hoog is…

  2. Avatar Mohsin says:

    Hi Patricia

    The Wine Down Idea Seems Lovely. Thanks For The Credit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.