Persoonlijk

Mijn kinderen worden veel te snel groot….

Het is een feit. Het gaat allemaal veel te snel naar mijn zin. Natuurlijk is dat ook een goed teken, maar hey, de tijd dat ik net mijn pas geboren babies in mijn armen had lijkt nog zo kort geleden. Zo zijn we ook weer beland bij een volgend stapje.

Niet meer slapen

Sara heeft besloten dat ze haar middagslaapje niet meer nodig heeft. Ze is wel moe hoor ‘s middags maar als ik haar op bedje leg, is het ‘s avonds een heel karwei en moeten we een grote trukendoos te voorschijn  toveren om haar naar bedje te krijgen. Het middagslaapje kon dus wel eens voor het laatst zijn.

Weg met de ‘tijd voor mezelf’

Tja het is weer zo’n moment dat je even stil staat dat ze toch echt groter worden. Ik vond het altijd heerlijk als mijn peuter op bedje lag.  Ik kon dingen voor mezelf doen, zoals bloggen, de was of gewoon even lekker niksen op de bank. Nu is dat niet meer zo, maar ik vind het ook wel weer heel fijn dat ik niet op tijd thuis hoef te zijn voor het middagslaapje.

Hoe reageert ze er op?

Sara pakt het goed op. Hoewel ze aan het eind van de middag echt wel een moe gezichtje heeft.  Maar ze compenseert het lekker, door flink uit te slapen. Soms wel tot 9.30. Heerlijk was het in onze vakantie. Maar nu we weer vroeg op moeten is het wat lastiger. Slaapkopje is het hoor😉 plus een flink ochtenhumeurtje erbij. Een kind van haar ouders.

We zijn weer een stap verder in de ontwikkeling van de kindjes. De middagslaapjes zijn verleden tijd. Over een jaar en drie maanden gaat mijn peutertje gewoon alweer naar school. Hoe gek is dat. Dan heb ik ineens veel te veel tijd om te bloggen, en te niksen. Gelukkig is dat nog even niet zo ver en geniet ik nog even lekker van haar aanwezigheid om mij heen.

Doet jouw kindje nog een middagslaapje of wanneer was het middagslaapje over? Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Avatar

    Onze peuter hangt er een beetje tussen in. geeft vaak aan dat hij niet wil slapen. Maar omdat hij vaak laat op bed gaat doordeweeks en er vroeg uit moet, leg ik hem toch vaak nog wel even weg. Hij is nu 3. Soms laat ik hem wel wakker en dat houdt hij wel vol, maar ik wil m niet teveel vermoeien nog.

    1. Patricia

      Ik snap wat je bedoeld.. Wij hebben dat nu ook. Ze hangt precies tussen wal en schip in. Dus zo af en toe leggen we haar gewoon nog lekker in bedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.