Mijn make-up routine + tips met een bleke huid

Mensen die mij kennen weten misschien van mij dat ik een bleke huid heb. Ik zal daarom ook niet zo snel zonder make-up de deur uit gaan. Vandaag wil ik wat make-up tips met je delen voor een bleke huid. Wat draag ik wel en wat absoluut niet. Eigenlijk ga ik al heel lang op safe en heb ik al jaren dezelfde make-up look. 

Mijn make-up routine

Mijn make-up breng ik als volgt aan. Ik meng mijn dagcrème aan met een foundation. Ik gebruik foundation van het merk Etos. Hier komt binnenkort een review van. Ik meng dit om het iets transparanter te maken. Ik vind het heel lelijk als ik zo’n masker effect krijg. Ik heb dit zelf ooit verzonnen en het werkt eigenlijk heel goed. Puur foundation is voor mijn huid vaak te donker.

Daarna gebruik ik een vloeibare concealer om alle oneffenheden mee weg te werken. En dat zijn er nogal wat 😉. Haha nee hoor valt best mee. Ik gebruik het onder mijn ogen voor de wallen en een beetje op mijn neus en wangen. Ik smeer het uit met een sponsje.

Dan maak ik mijn gezicht af met een lichte poeder. Ook weer niet te veel, maar ik heb een hekel aan glimmen. Als laatste maak ik mijn gezicht af met een blush. Ik gebruik meestal een perzik of lichtroze kleur. Vroeger wilde ik ook nog wel eens bronzepoeder gebruiken maat dat is to much. Blijf zoveel mogelijk bij je natuurlijke kleur.

Ogen

Voor mijn ogen gebruik ik een oogschaduwpalette van Etos. Maar altijd gebruik ik dezelfde tinten. Lichte natureltinten.  Ik ben ook echt niet goed in schaduweffecten. Dit zou ik wel heel graag willen leren dus kijk ik zo af en toe eens op youtube. Zo leerde ik onlangs dat je in laagjes moet werken en de arcadeboog donkerder kunt aanzetten voor een mooi schaduweffect. Natuurlijk ging dat bij mij goed mis de eerste keer. Maar ik ben er wel al iets beter in geworden.

Dan gebruik ik een eyeliner op mijn bovenste wimperrand en oogpotlood op mijn onderste wimperrand. Dan gebruik ik mascara van Catrice. Voor een mooi effect gebruik je een wimperkrultang. Ik doe dit eigenlijk alleen in het weekend of als ik uit ga. Voor mijn lippen gebruik ik gloss of lippenbalsem van vaseline. In de avond soms een fellere kleur.

Experimenteren

Deze look heb ik al heel lang en vind het wel eens tijd worden om een beetje te experimenteren met andere kleuren. Mijn wenkbrauwen bijvoorbeeld. Daar doe ik weinig aan behalve epileren.  Ook dat wil ik nog wel eens vergeten. Hoe mooi is het als je wenkbrauwen er zo uit zien als op de foto hieronder. Ik wil dus een mooi wenkbrauwpotlood aanschaffen.

Ook knalrode lippen vind ik prachtig staan bij een bleke huid. En andere felle kleuren. Meestal gebruik ik natureltinten maar ik ga toch maar eens een een rode tint aanschaffen. Let op dat je bij een bleke huid niet te donkere kleuren op je lippen draagt. Dit contrast is net even te groot.

Vind je het leuk om reviews terug te lezen van mijn aangeschafte make-up producten? Het wordt tijd voor wat verandering in mijn make-up look en ben benieuwd of dit ook echt bij mij gaat passen. Soms moet je gewoon kleuren proberen en kan het effect ineens heel verrassend zijn.

Heb jij ook dezelfde make-up look of wissel je graag? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia


1 thought on “Mijn make-up routine + tips met een bleke huid

  1. Avatar

    Laura Beantwoorden

    Ik draag ook altijd make-up! Behalve als ik echt nergens heen ga en een chill dag thuis heb. Als ik de tijd heb maak ik graag een ooglook en anders alleen mascara met oogpotlood. Daarnaast concealer voor oneffenheden en wallen. Blush, contour en highlighter. En bijna altijd wel lipstick. Meestal wat opvallender kleurtje of een donkere nude kleur. Lichte kleuren vind ik voel maken en te donker maakt somber ook. Ik heb ook een erg lichte huid!
    Laura onlangs geplaatst…Lipstick zo lang mogelijk laten zitten, mijn tips!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.