Mijn ochtend routine op mijn werkdag VS. ochtend routine op mijn ‘vrije’ dag….

Een kijkje in iemands drukke ochtend routine. Ik vind het altijd leuk om te lezen bij andere bloggers. Ik neem je vandaag eens mee in mijn ochtend routine.  Van een ochtend als ik moet werken maar ook van een ochtend als ik ‘vrij’ ben. 

Mijn routine op een normale werkdag

Mijn wekker loopt om zeven uur af. Althans Lars zijn slaaptrainer wekt eigenlijk het gehele gezin. Eigenlijk vind ik dat wel fijn, want zo’n snerpende telefoon naast mijn oor haalt gelijk mijn humeur naar beneden. Meestal ga ik gelijk uit mijn bed. Voordat het nieuwe schooljaar begon had ik mezelf wat doelen gesteld. Niet meer snoozen en ‘s avonds alles klaar zetten voor de volgende dag. Ik schreef eerder hierover en dat waren niet de meest ontspannende ochtenden.

Maar ik spring dus meteen mijn warme bedje uit en stap onder de douche. Pascal en de kinderen dutten nog even door. Als ik klaar ben kleed ik mij aan en maak me op. De kinderen zijn ondertussen wakker. Lars is gelijk ook echt goed wakker, maar Sara heeft meestal wel wat opstartproblemen. Pascal gaat met Lars naar beneden om hem vast aan te kleden en te ontbijten. Ik kleed intussen Sara aan. Ik ga met Saar naar beneden en ook ik eet mijn ontbijt met Saar.

Na het ontbijt kam ik de haren van de kinderen en poetsen zij ondertussen hun tanden. In het echte leven gaat het niet zo soepel als hier beschreven hoor😉. Dan hup de auto in en naar school en opvang. Pascal begint om 9.00 uur dus die gaat iets later weg. Eigenlijk een heel fijne ochtend routine want Pascal helpt mij waar nodig. Lees: doet het meeste😉

Mijn routine op een ‘vrije’ dag.

Mijn ‘vrije’ dagen zijn Maandag en Vrijdag. Ik sta dan toch altijd net even wat anders op. Hebben jullie dat ook? Het voelt allemaal wat relaxter aan. Het gaat eigenlijk zoals hierboven beschreven maar Sara blijft nog even lekker liggen. Ik breng Lars naar school en als ik weer thuis ben gaat ook Pascal de deur uit. Sara is intussen wakker geworden en zit lekker even voor de tv. Ze mag van mij dan altijd een uurtje tv kijken. Zo kan ik even rustig koffie drinken en mijn laptop opstarten.

Ik begin meestal met de mail. En maak nog wat opzetjes voor nieuwe artikelen en dan rond ik af. Tijd om boodschapjes te doen met Saar. Altijd gezellig om even tijd met dochterlief te hebben.

Na de boodschappen pakken we alles uit en daar helpt mijn prinses altijd zo goed bij. Dan ga ik het huishouden oppakken en Saar gaat lekker spelen. Of ze heeft een mamaplakmoment en kom ik nergens aan toe😉. Want de laatste tijd is het vaak raak. Als ik het huishouden voor zover af heb (meestal stofzuigen, dweilen en de was) gaan saar en ik een broodje eten.

Meestal maak ik een tosti of iets anders lekkers. Even bijkomen met koffie en dan is de ochtend alweer voorbij. Ik kan zo genieten van die ochtenden waarin ik ze zelf kan indelen. Ja, daar kan ik wel wat mee in de toekomst.

Hoe ziet jouw ochtend routine eruit op een werkdag en op een ‘vrije’ dag? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Comments

 1. Mijn wekker gaat om half 6. In het weekend wil mij man er soms nog weleens uitgaan en ga ik er tegen 7 uur uit. Dat vroege opstaan blijft zwaar…
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Bloggershop met héél veel prijzenMy Profile

  1. Patricia Patricia says:

   Ja dat is helemaal vroeg. Kan me voorstellen dat het pittig is. Gelukkig heb je een lieve man. Uitslapen kan ik ook niet meer. Het is gewoon een vast ritme geworden.

 2. Cynthia says:

  Op een werkdag: opstaan, douchen, ontbijten en opmaken.
  Vrije dag: opstaan, douchen, ontbijten & opmaken. De hond ook meteen uitlaten. Als ik het zo bekijk, wijken de routines niet van elkaar af op vrije en werkdagen. Maar natuurlijk voel ik mij veel relaxter op vrije dagen.

  1. Patricia Patricia says:

   Ja echt he dat heb ik ook hoor. Ik kan een vrije dag veel meer zenn zijn zeg maar. Probeer het op een werkdag ook maar soms is het moeilijk als je van hot naar her moet rennen..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.