Bloggen Persoonlijk

Mijn struggle met Instagram

Als je mij volgt weet je dat ik ondertussen een groot fan ben van Instagram. Ik vind het een super handig social media platform en ik houd ervan om door al die prachtige feeds van anderen te scrollen. Toch blijf ik er soms ook een beetje gefrustreerd onder. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Instagram is op dit moment het meest booming social mediaplatform. Je kunt gemakkelijk je doelgroep bereiken en het is marketing technisch super handig. Je kunt jouw volger/klant letterlijk een kijkje achter de schermen geven. En dat is wat mensen graag willen zien. Zelf vind ik het ook super leuk en inspirerend om met mijn account bezig te zijn. Mooie foto’s maken, wat past in mijn feed en natuurlijk niet te vergeten instagram Stories.

Doel stellen

Maar toch blijf ik al een hele tijd hangen op het zelfde aantal volgers. Ik weet natuurlijk ook wel dat het niet van de een op de andere dag gaat. Maar ik had die 1000 volgers toch wel graag al gezien. Daar moeten we dus aan werken. Ik wil een doel stellen wat betreft mijn volgers en halverwege dit jaar de 1000 volgers hebben bereikt.

Welke strategie ga ik toepassen?

Ik heb een tijdje geleden een webinar gevolgd van Marlou Volkerink.  Ik vind haar account zo inspirerend en wordt gewoon vrolijk als ik door haar feed scroll. Geïnspireerd door haar feed en natuurlijk haar handige tips tijdens het webinar ga ik met een bepaalde strategie aan de slag.

Ik wil meer foto’s plaatsen waar meer omgeving te zien is. Deze doen het beter dan bijvoorbeeld selfies of een foto van dichtbij. De foto moet wel door iemand gemaakt worden dus dat wordt vaak de husband lief aankijken.

Ook vind ik het super tof om flat lay foto’s te maken. Ook deze doen het goed op Instagram. Voor degene die niet weten wat een flat lay foto is?

Het is een foto van een stilleven van bovenaf geschoten. Dit kan van alles zijn. Van beauty, interieur, food of fashion. Zorg dat de foto wel een verhaal vertelt en gebruik geen kleuren die niet bij elkaar passen. Op mijn Pinterest kun je inspiratie opdoen.

Ook wil ik proberen om mijn feed mooi samenhangend te houden. Vroeger deed ik maar wat en gebruikte ik bij elke foto een ander filter. Ik wil een en dezelfde stijl en kleur voor mijn feed zodat het aantrekkelijk wordt voor de volger om door mijn foto’s te scrollen.

En dan last but not least, eerlijkheid duurt het langst. Ik kan echt niet tegen het volg ontvolgspelletje. Ik krijg er vaak volgers bij en als ik hun account niet interessant vind volg ik niet terug. Een halve dag later hebben ze mij ook al weer ontvolgd. Ze proberen hierdoor gewoon meer volgers te krijgen en als ik ze terug volg is dat voor hen mooi meegenomen. Ze gooien mij er daarna alsnog af. Ik volg een account als ik het leuk en interessant vind en anders niet. De meeste accounts die ik volg denken daar gelukkig ook zo over.

Oja, ook nog een dingetje waar ik aan wil werken, meer reacties posten onder andere accounts. Dit is ook gewoon leuk de interactie met anderen, maar vaak gun ik mezelf de tijd niet 😉.

Zooo een hele lijst waar ik mee aan de slag kan. Ik ben benieuwd hoe het er voor staat met mijn aantal volgers halverwege dit jaar.

Pas jij ook een bepaalde strategie toe voor je Instagram account? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia 💕

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.