Een moeder kan nooit ziek zijn….

Ja hoor, in huize Mommy Stories was de griepepidemie ook toegeslagen. Het begon afgelopen Zondag bij Pascal en het eindigt hopelijk bij mij. Alleen Lars is de dans nog ontsprongen. Afgelopen Donderdag was toch echt een dag dat ik in bed moest blijven en omdat Pascal ook nog met flinke griep op bed lag en Sara de nacht daarvoor twee keer een heel schoon bed van een hele maaltijd had voorzien, was ik wel even goed klaar en zo blijkt eigenlijk dat een moeder nooit echt ziek kan zijn. 

Niks ten nadele van manlief want hij heeft ondanks dat hij ook nog goed ziek was, uitmuntend voor ons gezorgd. Maar andere dingen die normaal goed doorlopen bleven nu wel een beetje liggen. De wasmand puilde uit, zeker na de kots escapades van mijn dochter en over het huishouden nog maar te zwijgen. Het huishouden van Jan Steen was er niks bij zeg maar.

Sara ziek op opvang

Mijn dochter werd afgelopen Woensdag ziek op de opvang. Met hevige buikpijn en huilend trof ik haar aan op de bank. Ik knuffelde haar en nam haar mee naar huis. Toen ze thuis was hebben we haar paracetamol gegeven en een flesje melk. We legde haar in bedje. Toen ik even later bij haar ging kijken was haar maagje al aan het rommelen en na een paar uur werd ze wakker want ze had haar hele bedje ondergekotst. Sara had dus een flinke buikgriep.

Die zelfde avond werd ook ik steeds rotter en rotter. Ik voelde mij enorm belabberd en had al vrij veel last van wat klachten rond mijn eisprong. Ik dacht dat het daar wel aan zou liggen. Maar de volgende dag had ik toch ook een flinke griep te pakken. We besloten Lars een dagje thuis te houden. Ik ben de hele dag in bed gebleven en heb niks gegeten, alleen maar geslapen en kleine beetjes gedronken.

Luisteren naar lichaam

Ik kan niet tegen dat soort dagen dat ik geen controle heb. Ik vind het vreselijk om in bed te liggen terwijl mijn lichaam schreeuwt om rust. Ik heb er aan toegegeven en na ongeveer bijna twintig uur slaap stond ik gister op met hoofdpijn, maar naar omstandigheden voelde ik mij beter. Ik heb Lars weer naar school gebracht want er stonden ook nog twintig kinderkoppies te wachten op een luizencheck. Ja ook deze luizenmoeder is onderaan de ladder begonnen 😉

Met Sara gaat het steeds een stukje beter, Pascal is ook langzaam aan het opknappen en ik voel mij ook wel weer langzaam de oude worden. Nu maar hopen dat ons mannetje aan deze ellendige griepepidemie ontsnapt.

Heb jij de griep al te pakken gehad? En wat doe je om snel beter te worden? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Comments

  1. Avatar Lisa Morel says:

    Herkenbaar ja. Ik ben nu nog herstellende van een flinke week griep. Een dag alleen met mijn zoontje, was hel. Ik kon alleen maarop de bank liggen en voor me uit staren en mijn zoontje (3) moest zich zelf vermaken. Gelukkig had man een halve dag zorgverlof opgenomen en de dagen erna was het of opvang of man was erbij, want ik kon alleen maar liggen. Slapen niet, omdat ik een volle neus had en zo moet hoesten. Ik eet al een hele week niet. Het is hier net zo’n huishouden op het moment. De was puilt uit, overal troep, ik zie het, maar ik kan er niets aan doen. Even de trap op en ik moet weer gaan zitten.

    1. Patricia Patricia says:

      Ja ik vind het vreselijk om zo ziek te zijn en niks te kunnen. Laat mij maar lekker voor mijn gezinnetje zorgen😊!!! Voor jullie heel veel beterschap en de boel de boel laten. Eerst aan jezelf denken ook al voelt het verkeerd😘😘😘

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.