Moederdag TAG | Wat heb ik met Moederdag?

Op 13 Mei is het weer Moederdag. De dag dat mama in het zonnetje gezet mag worden. Ik ben vrij met Moederdag en de cadeaus zijn al lang en breed gegeven. De kinderen krijgen de cadeaus mee van school vlak voor de Meivakantie. Denk je nou echt dat die kleintjes kunnen wachten tot Moederdag? Die van mij in ieder geval niet.

Van Sara kreeg ik een prachtig geknutseld theekopje met daaarin een echt theezakje. Op het kopje stond een lieve tekst. Van Lars kreeg ik een zakje met marsmellows met daarin een kuspasje. Dit draag ik uiteraard altijd mee in mijn portomonnee.

Moederdag Tag

Sandra van Mamaplaneet bedacht de Moederdagtag. Ik vond deze erg toepasselijk om in te vullen en zag deze voorbij komen op Made by Malou. Lees je gezellig met mij mee?

1. Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Ik was toen 27 jaar. Ik raakte op mijn 26e zwanger van Lars. Het was eigenlijk meteen raak na het stoppen van de pil. Op mijn 27e ben ik bevallen van mijn eerste prachtige zoon. Zo’n bijzonder en intens mooi moment.

2. Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama.

Volgens mij bracht Pascal mij een uitgebreid ontbijt op bed. Gezellig met baby en manlief in bed en genieten van ontbijt en elkaar.

3. Wat is het mooiste Moederdag cadeau in jouw ogen?

Het bij elkaar zijn is voor mij al genoeg. De gezichtjes van de kinderen als ze zien dat mama dolblij is met de zelfgemaakte knutsels. Dat is onbetaalbaar en voor mij het mooiste cadeau in mijn ogen.

4. Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Dat moeders lekker vertroeteld mag worden. Nou heb ik aan Pascal wat dat betreft geen slechte want een ontbijtje op bed krijg ik wel vaker en hij is ook best heel romantisch aangelegd.

5. Ben jij of je partner weleens vergeten een moederdagcadeau te geven? En hoe heb je dat opgelost?

Ja dat ben ik best wel eens vergeten. Zeker in de tijd dat ik zelf nog geen moeder was. Ik was daar gewoon niet zo mee bezig. Natuurlijk gaf ik alsnog een cadeau aan mijn moeder maar dan wel wat later. Ze heeft het mij hopelijk nooit kwalijk genomen. Sorry mams😆….

6. Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Dat we op Zaterdag altijd gezellig naar de stad gingen en de lol die we thuis hadden om hele stomme dingen, zoals gekke bekken trekken of gekke geluiden. We hadden altijd erg droge humor thuis.

7. Het leukste/meest bijzondere cadeau die ik op Moederdag kreeg of gaf was…

Ik vind de zelfgemaakte cadeaus van mijn eigen kinderen echt het allermooiste. Hoe ze het elke keer weer verzinnen. Ik heb ooit voor mijn moeder een sleutelrekje gemaakt van klei en bestempeld en cadeau gegeven voor Moederdag. Ik denk dat ik toen zelf vier of vijf jaar was. Het hangt nu nog steeds bij mijn moeder aan de muur en doet nog steeds dienst als sleutelrekje. Ik vind dat wel bijzonder.

8. Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als een moeder die genoeg liefde geeft aan haar kinderen en altijd voor ze klaarstaat. In voor en tegenspoed en hoe oud ze ook zijn. Ik hoop dat mijn kinderen heel gelukkig worden en terugkijken op een fijne en vertrouwde jeugd.

Wat is jouw mooiste herinnering aan Moederdag? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.