Mommy Stories Green Smoothie Challenge | Recepten en boodschappenlijst

Mommy Stories Green Smoothie Challenge | Recepten en boodschappenlijst

Ja eindelijk online…. het artikel waar ik zo enthousiast over ben! Ik deed enige tijd geleden een challenge. Een week lang ontbijten met groene sapjes. Omdat ik zo enthousiast ben over deze green smoothie challenge deel ik met alle liefde mijn bevindingen, boodschappen en recepten.  Zo kun jij op elk moment  deze challenge voor jezelf uitproberen wanneer dit jou uitkomt.

Mommy Stories Green smoothie challenge

Ik ben deze challenge met mezelf aangegaan omdat ik eens wilde testen of dit werkte voor mijn hormonale balans en hoe ik mij na een week zou gaan voelen. In deze blog vertel ik mijn mening over een week lang met sapjes ontbijten en deel ik alle recepten nog eens.

Ik merkte dat ik zelf vaak alleen maar groenten binnen kreeg bij het avondeten. Terwijl dat eigenlijk op meerdere momenten per dag zou moeten zijn om ook echt genoeg groenten, vitaminen en vezels binnen te krijgen. Dit gaat heel gemakkelijk met groene smoothies en sapjes. Ik zal eerlijk zeggen dat ik er doordeweeks minder moeite mee heb dan in het weekend. Mijn gezin eet lekkere ovenbroodjes met een gekookt eitje en dan zat ik er wel een beetje zielig bij met mijn groene sapje. Maar… ik heb het vol gehouden en was zo happy met het resultaat dat ik er gewoon nog een paar dagen aan vast plakte.

Omdat het dan weekend was, pakte ik natuurlijk wel meer uit door bijvoorbeeld een smoothiebowl te maken met heel veel lekkere toppings. Toppings zoals kokosflakes, cacaonibs, lijnzaad, chiazaad, pindakaas, pure chocolade, fruit en nog veel meer om je smoothie naar een hoger niveau te tillen. Nee lieve mensen dit is zeker geen straf. Als je deze challenge gaat doen, zorg dan dat je veel fruit op voorraad hebt in de vriezer. Dit vind ik persoonlijk het lekkerst. Het is zeker geen must maar in plaats van overrijpe bananen weg te gooien kun je deze ook heel gemakkelijk invriezen. Ideaal toch voor je smoothies?  Ook nog eens milieubewust. Hierbij deel ik meteen de boodschappenlijst voor mijn groene smoothie challenge zodat je niet misgrijpt.

Wat heb je nodig om een week lang te kunnen ontbijten met mijn groene smoothies?

Fruit

 • Bananen
 • Diepvries mango
 • Diepvries avocado
 • Diepvries blauwe bessen
 • limoenen of citroenen

Vloeistoffen

 • Plantaardige melksoorten (kokosmelk, amandelmelk, havermelk). Je mag voor  gewone melk kiezen maar dat vind ik persoonlijk minder lekker en is sowieso minder goed voor de hormonen door de lactose.
 • Kwark of Griekse yoghurt

Groenten

 • Verse spinazie (vind ik het lekkerst, kan ook diepvries)
 • Rucola
 • Boerenkool ( ik gebruik diepvries) kan uiteraard ook vers.
 • Muntblaadjes of andere groene kruiden
 • sla (veldsla en ijsbergsla)

Overig/Toppings 

 • Gember
 • zaden zoals lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten
 • Pindakaas op natuurlijke basis
 • kokosrasp of flakes
 • Noten

De groene smoothiechallenge duurt zeven dagen en ik zal je eerlijk zeggen dat ik na die week lang te hebben ontbeten met groene smoothies, ik mij echt beter, energieker en lekkerder in mijn vel voelde. Het voordeel van groene smoothies is dat je er lekker veel groenten, bladgroenten en slasoorten in kunt verwerken.  Dit geeft een boost aan vitamine E en je immuunsysteem. Het is bijzonder hoe een lichaam er op kan reageren. Wat betreft mijn gewicht ben ik niet veel kwijt. Wil je ook echt wat kilos afvallen dan kun je misschien beter een sapdetox overwegen. Of om het langzaam op te bouwen een week lang alleen maar ontbijten met sapjes. Ik heb geen slow juicer dus voor mij ging dit niet op. Wil je extra op de lijn letten, maak dan smoothies met water in plaats van met plantaardige melk of yoghurt.

Voor mij is dit wel echt te weinig vulling als ontbijt, dus in mijn recepten vind je snel al wat zuivel of romigheid terug. Voor de extra vitaminen en vezels kun je lekker wat zaden en pitten toevoegen. Of noten, deze geven je net wat extra eiwitten. Ik zet alle recepten die ik ook op Instagram heb gedeeld nog een keer voor je op een rij zodat je op elk moment dan ook de challenge kunt doen.

Dag 1

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De eerste smoothie van de groene smoothie challenge!! Recept vind je in de Stories maar ik deel ‘m ook nog even hier!! Ingrediënten • 1 banaan 🍌 • 200 ml kokosmelk 🥥 • stengel bleekselderij • 1/2 avocado 🥑 • klein stukje komkommer • 1tl spirulina Bleekselderij even schillen met de dunschiller en alle ingrediënten mixen in de blender!!! Je heb een romige vullende smoothie als ontbijt!! Geniet gezond!!! Fijne dinsdag!!! . . #msgreensmoothiechallenge #smoothie #smoothiealsontbijt #gezond #ontbijt #gezondgenieten #smoothiechallenge #greensmoothie #groenesmoothie #health #healthy #healthylifestyle #gezondeleefstijl #food #foody #gezondesapjes #foodblogger #mominthekichen

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

Dag 2

Dag 3

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 3 van de Green smoothie challenge!! ♡ Vandaag voor de afwisseling een smoothiebowl. Niet te uitgebreid maar wel net met wat extra ingrediënten. Wat zit er in? • 1 grote hand sla, ik koos voor veldsla • 1 appel 🍎 • 1/2avocado 🥑 • 1/2 peer🍐 • 200 ml ongezoete amandelmelk Dit met elkaar mixen en je hebt een mooie romige gladde smoothie. Wil je de substantie nog romige, voeg dan nog een half banaantje🍌 toe. Uit de vriezer is nog lekkerder! Versier met toppings naar keuze. Ik koos voor wat blauwe besjes, kokos en pindakaas yammieee!!! ♡ Fijne donderdag . . #msgreensmoothiechallenge #greensmoothie #gezond #gezondontbijtje #gezondgenieten #ontbijtdetox #detox #mommystories #mominthekichen #hormonen #hormoneninbalans #health #healthylifestyle #gezondevitaminen #groenten #fruit #liefdevooreten #food #foody #foodlover #foodblogger #blogger

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

Dag 4

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 4 van de Green smoothie challenge!!🍐🥑🍈🥦🥬🥒 ♡ Vandaag een smoothie met boerenkool, deze smoothie is wat minder zoet dan de vorige recepten. Dit is even wennen maar toch ook erg lekker en super gezond!! Wil je ‘m iets zoeter voeg dan dadels toe of banaan!! ♡ Ingrediënten • 200 ml plantaardige melk🥥 • handje diepvries MANGO🥭 • 4 blokjes diepvries boerenkool • 1/2 avocado 🥑 • 1tl gebroken lijnzaad • 1tl spirulina • 1 dadel (voor meer zoetheid voeg meer dadels toe) Genieten maar!!! Fijne vrijdag allemaal!!❤ . . #msgreensmoothiechallenge #groenesmoothie #gezondesapjes #gezondeleefstijl #lifestyle #goodfoodisgoodmood #pms #hormonen #groenten #fruit #vezels #smoothieontbijt #gezondislekker #beterinjevel #hormoonbalans #fitmom #mominthekichen #mommystories #mommylife #momblogger #foodblogger

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

Dag 5

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 5 van de Green smoothie challenge!!🥦🥬🍈 Het is weekend dus we gaan voor een bowl vol gezondheid! Ingrediënten: ♡ • 200 ml havermelk • 2 handen spinazie 🥬 • handje blauwe bessen 🍇 • handje bevroren mango🥭 • 1/4 courgette 🥒 • 1/4 bevroren banaan 🍌 ♡ Alles mixen en schenk in je mooiste bowl!! Afgarneren met toppings naar keuze! Ik koos voor extra veel vezels met lijnzaad, chiazaad, kokosrasp, gepofte quinoa, walnoten en gojibessen !! Fijn weekend!!! . . #bowl #smoothie #greensmoothie #groenten #groenesmoothie #groenesmoothiechallenge #gezond #health #hormonen #inbalans #momblogger #mominbalance #mominthekichen #foody #foodblogger #foodblog #blogger #newpost #smoothietime #ontbijt #breakfast #gezondontbijtje #goodfoodisgoodmood

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

Dag 6

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 6 van de Green smoothie challenge!!! ♡ Vandaag een smoothiebowl met een zomers tintje! Hier komt het recept: Ingrediënten • 100 ml griekse yoghurt • klein scheutje water • 5 blaadjes munt • 5 diepvries aardbeien 🍓 • handje rucola • handje spinazie • 1/4 bevroren banaan 🍌 Alles mixen en toppings naar keuze toevoegen!! Ik koos voor banaan, munt en chiazaad!!! Fijne zondag!!! . . #msgreensmoothiechallenge #dag6 #gezond #gezondsapje #smoothiebowl #groenesmoothie #greensmoothie #munt #aardbeien #gezondeleefstijl #healtyfood #health #hormonen #hormoonbalans #hormonendebaas #mominbalance #mominthekichen #sapje #green #momblogger #foody #food #foodblogger #challenge

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

dag 7

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 7 van de Green smoothie challenge! ♡ Het is maandag en dit is de laatste dag van de Green smoothie challenge. Deze keer gaan ee weer voor een drinkvariant. Ingrediënten • 1 handje spinazie • 2 handjes andijvie🥬 • 1 citroen 🍋 • 1 appel • 1 banaan🍌 • klein stukje geschilde gember • 250 ml water Alles mixen behalve de gember. Als de smoothie glad is dan de gember meedraaien. Wil je deze challenge ook gaan doen?👌 Er komt nog een artikel online over mijn bevindingen een boodschappenlijst en nogmaals alle recepten!! Fijne week toegewenst!! . . #msgreensmoothiechallenge #groenten #groen #ontbijt #gezondeleefstijl #gezondontbijtje #sapje #gezondsapje #gezondevoeding #food #foody #groenesmoothie #fruit #ontbijtdetox #detox #hormonen #hormoonbalans #smoothie #health #healthy #healthylifestyle

Een bericht gedeeld door Patricia (@mommystories_nl) op

De smoothie recepten zijn naar mijn mening lekker vullend voor een ontbijt. Ik had in de ochtend geen tussendoortje nodig en om 12 uur ging ik lunchen. Ik had dan ook wel echt trek. Ik probeerde dan ook gezond te lunchen en ook bij mijn lunch nog extra groenten te eten. Dan kom  je veel sneller aan het de hoeveelheid groenten die je per dag nodig hebt.

Let wel op… ik ben alleen maar ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde voeding. Ik ben geen diëtist maar gewoon dol op gezond en lekker eten.En vind het leuk om hier mijn ervaringen over te delen.  Zoek je nog een diëtist dan verwijs ik je door naar mijn lieve vriendinnetje Maaike Boere #nospon

Het is een vrij lang artikel geworden maar ik ben gewoon heel enthousiast en ik ga zeker door met mijn gezonde sapjes. Ik denk dat ik zo’n drie keer in de week ontbijt met een smoothie en het liefst een groene variant.  Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaringen zijn als je deze challenge gaat doen! Laat het mij zeker weten en als je er over gaat delen, tag mij dan op instagram. Dat zou ik super tof vinden. @mommystories_nl of gebruik #msgreensmoothiechallenge.

Ontbijt jij ook wel eens met groene sapjes of smoothies?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.