Mommytalk #4 | Sinterklaas, verjaardag Sara en nu echt naar school…

In dit artikel klets ik je weer even bij over het reilen en zeilen in huize Mommy Stories. Afgelopen zondag was Sara echt jarig en Maandag ging ze officieel voor het eerst naar school. Ook zijn mijn kids helemaal in de ban van Sinterklaas. Bij jullie ook? Ik klets je lekker bij. Lees je gezellig mee?

Lees ook: Mommytalk #1 , Mommytalk#2, Mommytalk #3

Sint en pieten in het land

Afgelopen Zaterdag was het zover, Sint en zijn pieten kwamen aan in Nederland. Mijn kindjes waren net twee stuiterballen zo zenuwachtig waren ze. Ze vonden beide de intocht in mijn woonplaats te spannend dus bleven we lekker thuis voor de tv.

Oma kwam gezellig langs en dan horen er natuurlijk speculaas en pepernoten bij de koffie. Nadat  we de intocht hadden gezien kwamen we nog wel wat verdwaalde pietjes tegen buiten op de fiets. Ze waren helemaal verbaast en je had die gezichtjes moeten zien. Zo schattig. Ook mochten ze allebei hun schoentje zetten in de avond. Ik vind het een gezellig ritueel, bakje water voor het paard en natuurlijk niet de wortel vergeten. Oja en nog een liedje zingen voor het slapen gaan.

De volgende ochtend was het al vroeg dag want ze wilden natuurlijk dolgraag weten wat er in hun schoentje zat. Lars had een witte chocoladeletter ‘S’ en Sara een bruine chocoladeletter ‘S’. Lars had een brief voor Sint in zijn schoen gedaan dat hij dit jaar nu eens een witte ‘S’ wilde in plaats van een bruine ‘L’. Hij vond elk jaar een ‘L’ maar een beetje saai. Nou Sint u heeft heel goed geluisterd. En Lars was natuurlijk dolblij met deze witte chocoladeletter. Ik merk wel dat door deze hectische tijd de kindjes iets sneller geprikkeld zijn dan normaal. Is dat bij jullie ook zo?

Jarige Job

Toen ze bij waren gekomen van de schoencadeautjes was er natuurlijk nog een grote verrassing voor Sara.  Ze was natuurlijk ons jarige jobje op 18 November. We hadden de kamer versierd in haar lievelingskleuren roze en zilver.

Toen de deur van de woonkamer open ging, zongen we heel hard voor haar en kreeg ze nog meer cadeaus. Ze wilde al heel lang een echte babyborn pop.

Toen ze het grote cadeau open maakte was ze helemaal enthousiast. Zo lief. Er werd meteen druk vadertje en moedertje gespeeld. Na het spelen en het ontbijt maakte wij ons klaar en maakten we het huis netjes voor de visite. Ook haalde ik nog de taart op bij een moeder van een vriendinnetje van Lars. Sara wilde dit jaar een Frozen taart en die was erg goed gelukt moet ik zeggen. En niet geheel onbelangrijk, heel erg lekker.

Het was een hele gezellig dag en Sara is echt heel erg verwent. Ze heeft niet alleen de babyborn pop gekregen maar ook allemaal leuke accessoires erbij. Zo kan ze helemaal opgaan in haar rol als poppenmoeder.

Officieel naar school

De volgende dag was natuurlijk een spannende dag voor Sara want het was haar eerste officiële schooldag. Ik vond het zelf echt heel raar om ineens twee kindjes naar school te brengen. Natuurlijk bracht ik wel vaker twee kindjes weg maar de opvang voelt toch anders dan de basisschool. Het is een heuse mijlpaal en ik krijg er toch een beetje een weemoedig gevoel bij. Geen kindjes meer thuis. Een fase afgesloten, heel raar.

Ik ben natuurlijk super trots op haar want ze doet het zonder enkel traantje of vertogen woord. Ze gaat gewoon heel goed mee met de andere kindjes en vind het ook echt heel leuk. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik merk wel dat ze heel moe is na een schooldag maar dat is logisch. Al die nieuwe prikkels die ze krijgt te verwerken zijn niet niks. De juf is super lief en ze heeft ook al een bekend kindje in de klas. Dat is ook wel heel fijn voor haar.

Hoe reageren jullie kindjes in deze hectische tijd? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

 

Comments

  1. Schattig zoals ze daar klaarzitten zeg! Sinterklaas is voor kinderen echt een spannend feest. Kerst is veel rustiger.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.