Mommytalk | gewoon even bijkletsen…

Het is al weer even geleden dat ik jullie heb bijgekletst en nu alle drukke dagen weer achter de rug zijn vond ik het wel weer tijd worden. Ik ben zo blij dat alles achter de rug is. Ik kan het wel honderd keer zeggen. Ik heb hele leuke dagen gehad hoor maar ik kan gewoon zelf niet goed tegen overprikkelende kinderen en dat ze overprikkeld waren stond als een paal boven water. Hoe gaat het verder met mij, met de website en nog meer keuvelpraat. Lees je mee?

De laatste twee weken van December merkte ik aan mezelf dat ik al die ballen even niet meer hoog kon houden. Ik was druk met mijn werk, druk met mijn blog, druk met de kinderen en de taken van school en heel druk in mijn hoofd. Ik moest even gas terugnemen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb heel bewust gekozen om minder online te zijn en meer tijd vrij te maken voor mijn gezin. Ik vond het even helemaal niet erg om niet die druk te voelen van het posten van artikelen.

Nu het nieuwe jaar alweer een week van start is gegaan dacht ik wel weer met nieuwe energie te kunnen starten. Maar met twee kinderen thuis is het lastig om consequent te blijven bloggen. Vandaag zijn de kindjes weer naar school en krijgt deze mama er vast wel weer meer ritme in. De ideetjes zijn er volop, nu nog de uitwerking haha.

Kerstvakantie en family-time

De kinderen hebben twee weken vakantie achter de rug en het was heerlijk om even niet zo vroeg die wekker te hoeven zetten. De kinderen namen ook het ritme over van wat later naar bed en wat later opstaan. Op een gegeven moment konden we gewoon heerlijk tot half negen uitslapen. Wat een genot. In de eerste week hadden we de drukke feestdagen en de tweede week waren we met het gezin een hele week vrij. We hebben genoten van family-time. Dagje krijspaleis, dagje zwemmen, dagje tuincentrum. Heerlijk om zo samen met het gezin dingen te ondernemen.

Ik merk dat de kinderen meer naar elkaar toe trekken nu ze allebei op school zitten. Ze spelen veel meer samen maar daardoor hebben zo ook veel meer ruzie. Is dit herkenbaar voor jullie mama’s? Dit hebben we in de vakantie veel ervaren. Het hoort erbij maar toch blijft het lastig van die ruziĆ«nde kinderen. We gingen er daarom veel op uit en lekker veel naar buiten.

Vakantie boeken

Ook zijn we bezig met onze zomervakantie te boeken. Althans we zijn aan het uitzoeken waar we naartoe willen. Het wordt sowieso een vakantiepark in Nederland. Het is ons vorig jaar zo goed bevallen maar dat kwam mede door het mooie zomerweer wat we toen hadden. Daar hebben we helaas geen garantie op in Nederland. Waarschijnlijk wordt het Limburg maar we moeten de knoop nog doorhakken. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte. Het uitkijken naar de Zomervakantie kan mij nu al een vrolijk gevoel geven. Ik ben zo klaar met die grijze grauwe dagen.

Heb jij je zomervakantie al geboekt en zo ja waar ga je heen? Laat het hieronder achter in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.