My personal ‘Low Sugar’ Challenge 

My personal ‘Low Sugar’ Challenge 

Het is een flink streven, maar toch wil ik het proberen. Minder suiker tot mij nemen! Je moet ergens beginnen zeg maar. Waarom ik dit wil zal ik je uitleggen.

Suiker is gewoon niet goed voor je. Jajaja dat weten we nu wel Patries. Ik ga niet de betweterige healthcoach uithangen hoor, wees niet bang. Ik doe het puur voor mezelf om te kijken of ik verschil ga merken met mijn PMS klachten. Hoge pieken in mijn suikerspiegel zijn funest voor mijn hormonen. Ik doe het dus niet om af te vallen.

Als ik zo naar mijn eetpatroon kijk kan ik wel het een en ander laten staan. Ik ga hiermee starten en zal jullie meenemen in mijn ‘Personal Low Sugar’ Challenge! Want we gaan het natuurlijk wel rustig afbouwen. Ik laat je aan de hand van eetschema’s zien hoeveel suiker ik nu binnen krijg en wat ik precies ga minderen. Ik probeerde altijd al op mijn voeding te letten maar eigenlijk viel ik altijd weer terug in mijn oude patroon. Wat is dan dat oude eetpatroon?

Mijn huidige eetschema

Ontbijt: 1 krentenbol of een boterham met kaas of choco pasta. Een glas jus d’ Orange uit een pak. Ook wil ik wel eens ontbijten met yoghurt, fruit en cruesli of een glas ontbijtdrink van Wake up.

Tussendoor: Plakje ontbijtkoek, banaan of iets anders van fruit. Ligt eraan wat ik in huis heb.

Lunch: Broodje met tonijnsalade van Jhoma, gekookt eitje, boterham met roomboter en hagelslag.

Tussendoor: koekje of nog een boterham meestal met zoet beleg

Avondeten: Een bord avondeten wat er op de planning staat. Meestal altijd wel gezond met verse groenten of een makkelijke pasta met sla.  Daarna een kant en klaar toetje van activia of ander merk.

Thee met een koekje, daarna eet ik meestal niks meer. Soms nog een banaan..
Over het algemeen is mijn leefstijl redelijk gezond maar de suiker inname kan wel wat minder. Het zijn vooral de verborgen suikers waar ik ook op wil letten. Dat wordt etiketten lezen dus.

Mijn nieuwe eetschema:

Ontbijt: Brood met Hartig beleg, havermout of een smoothie. Glas thee, melk of water.

Tussendoor: Fruit of cracker met Hartig beleg.

Lunch: Brood met Hartig beleg, eigerechten, Salade met kip of vis.

Tussendoor: Kwark met fruit of snackgroente.

Diner: Daar ga ik weinig aan veranderen. Voor mijn gevoel is mijn avondmaaltijd dik in orde. Behalve het toetje, dat wordt een bakje Griekse yoghurt met honing.

Thee met uuuhm…. een suikervrij koekje? Of een stukje pure chocola maar dan iets met ‘raw’ ofzo😉

Als ik laat in de avond nog snaaitrek krijg eet ik lekker wat ik wil als er maar geen suiker in zit. Dus chips is toegestaan, hoewel eerst maar even de verpakking lezen? Zit er suiker in chips?

Dranken

Wat de dranken betreft ben ik goed bezig want ik drink geen frisdrank. Eigenlijk alleen maar koffie, thee en water. Water kan ik nog wel wat meer drinken. Ik ben heel benieuwd wat dit met mijn wisselende buien gaat doen. Ik wil na een maand een update plaatsen en ik hoop natuurlijk dat het heeft gewerkt.

Let jij ook op hoeveel suiker je binnen krijgt en voel je je daardoor beter? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia3 thoughts on “My personal ‘Low Sugar’ Challenge ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.