Site Loader

Nu ik eenmaal thuis ben, en dus ook fulltime huismama ben, merk ik pas hoeveel rotzooi er eigenlijk gemaakt wordt. Nu is het niet helemaal realistisch, want de kinderen hebben twee weken vakantie. Dus er wordt gewoon flink geleefd in het huis. Ik ben ook niet zo’n moeder die de hele dag met een poetsdoek achter mijn kinderen aanloopt. 

Poging tot netjes

Toch probeer ik het netjes te houden en soms is dat gewoon niet te doen. Heb ik net alles opgeruimd in de keuken en dan staan een paar uur later alle vieze spullen van de lunch er weer. Heb ik net gestofzuigd en gedweild liggen er een paar seconden later weer koekresten en weet ik niet wat op de grond. Uiteraard vraag ik mijn kinderen om ook te helpen, maar toch is het al snel weer rommelig. Het hoort erbij maar het is ook erg frustrerend en behoorlijk ondankbaar werk.

Perfectionisme

In de vakantie is het ook nog eens zo dat je gewoon wat leuke dingen wil doen met de kinderen, dat resulteert in een rommelig huis en ik wil het allerliefste alles gedaan hebben die dag #perfectionist 😉. Ik weet dat het niet haalbaar is en dat als Lars weer op school is mijn ritme anders gaat worden. Dan hebben we maar wat kruimels op de grond en een berg wasgoed naast de wasmachine, maar in ieder geval ook blije en gelukkige kinderen!

Hoe doe jij dat in de vakantie met het huishouden? Houd je het goed bij of is het dan ook wat rommeliger? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Bron Afbeelding: Pixabay

Mommy Stories

One Reply to “Niet te doen dat huishouden….”

  1. Herkenbaar! Het is nu nog een zootje in huis (zijn aan het verbouwen, wonen al bijna 8 weken bij mijn schoonouders) maar wat lijkt het mij fijn om het huishouden weer op te pakken en het helemaal perfect te doen (totaal niet realistisch, maar we gaan het proberen ;)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!!

Van harte welkom op dit Mama/Lifestyle Magazine! Het platform voor elke ouder met jonge kids. Ik deel drie keer per week mijn dosis inspiratie met jou. Serieus, maar merendeel met een grote knipoog en uit het hart geschreven. Meer over mij weten? Check mijn 'about me' pagina! Veel leesplezier!