Bloggen Persoonlijk

Nieuwe baan, hoe bevalt het en twijfels over Mommy Stories

Hai lieve volgers, jeetje het is gewoon bijna twee maanden geleden dat ik hier een blog online heb gezet. Het voelt dan ook echt raar om weer bezig te zijn met onderwerpen, artikelen en ideeën. Raar maar ook wel weer heel erg fijn. De tijd heeft natuurlijk niet stil gestaan en er is een hoop veranderd voor mij persoonlijk en binnen ons gezin.

Natuurlijk om te beginnen mijn nieuwe baan. In het laatste artikel deelde ik het nieuwtje over mijn nieuwe job en ondertussen is mijn inwerk periode voorbij en ben ik vanaf 26 augustus officieel receptioniste bij Zorg van de Zaak. Die inwerkperiode was nog best even een ding want ik was ook nog werkzaam op mijn oude werk. Dit betekende dat ik veertien dagen achtereen alleen maar aan het werk was. Dat was wel even pittig. Je begrijpt dat ik het bloggen er even niet meer bij kon hebben en ik sowieso totaal geen behoefte had aan social media.

Voor wie niet weet wat Zorg van de Zaak is voor instantie zal ik het kort uitleggen. Zorg van de Zaak is een arbodienst en heeft meer dan zestig vestigingen over heel Nederland. Ik mag bij de locatie in mijn buurt de receptie vertegenwoordigen.

Dit is natuurlijk heel anders dan mijn werk hiervoor. Hiervoor werkte ik onregelmatig in een restaurant. Wat een groot gedeelte van mijn leven ook mijn passie is geweest. Ik zeg niet dat deze passie nu voorbij is maar de onregelmatigheid en veel avonden weg ging mij maar ook mijn gezin opbreken. Het werd gewoon tijd voor meer structuur.  Deze heb ik zeker gevonden in mijn nieuwe job.

Van horeca naar kantoorbaan

In mijn vorige baan werkte ik minder qua uren maar het voelde veel zwaarder aan. Dat komt omdat ik fysiek veel meer bezig was. Ik liep de hele dag en dat soms op weinig eten. In de horeca doe je daar ook gewoon niet zo moeilijk over. Vanaf mijn 15e heb ik gewerkt in de horeca en dat is een lange periode in mijn leven. Het was ook echt raar om mijn laatste zaterdag en laatste zondag te werken. Nooit meer in het weekend werken en nooit meer in de avond. Een bizarre gewaarwording.

Ondertussen ben ik nu bijna twee weken werkzaam bij ZvdZ en ik vind het heerlijk. Het is een kantoorbaan en had nooit gedacht dat ik kantoorwerk zo leuk zou vinden. Eigenlijk ook niet raar, want als blogger kun je ook niet zonder je laptoppie. De tijd gaat lekker snel en ik heb super leuke en lieve collega’s. Ik moet nog steeds wel wennen aan het vele zitten achter mijn bureau en probeer zoveel mogelijk beweging te pakken door bijvoorbeeld veel de trap te nemen en thuis te sporten. Hier komt nog een apart blogje over online. Deze fitgurl heeft na haar werk gewoon nog bergen energie om te workouten. Iets wat ik mij in mijn oude situatie echt niet voor kon stellen.

Wat betekent dit voor Mommy Stories?

Tja hier heb ik lang over na moeten denken. Ik vond de periode dat ik niet aan het bloggen was ook echt wel heerlijk. Ik was op een gegeven moment zo aan het twijfelen of ik misschien maar helemaal moest stoppen. Past Mommy Stories nog wel bij mij als persoon en moet ik mij niet meer richten op hoe mijn leven nu is? Zal ik….speelde er door mijn hoofd, website uit de lucht en gewoon even niets. Pascal heeft mij over gehaald om het niet te doen en herinnerde mij eraan hoeveel ik met mijn blog al heb bereikt. En dat is natuurlijk ook zo.

Zoveel mooie dingen zijn er op mijn pad gekomen. Maar de druk van het bloggen en online zijn staat me toch nog steeds een beetje tegen. Ik heb besloten om het gewoon allemaal wat meer met een korrel zout te nemen. Het is ten slotte niet mijn bedrijf en blog nog steeds hobbymatig. Wel denk ik er over om het een en ander aan te passen. De onderwerpen, de huisstijl en heel misschien de naam? Maar dat zijn voor nu alleen nog hersenspinsels. Ik ga mezelf ook geen aantal blogs per week vastleggen. Ik hoop natuurlijk dat jullie mij lekker blijven volgen want schrijven doe ik nog steeds met heel mijn hart❤.

Voor de bloggers onder ons, heb jij ook wel eens twijfels gehad om te stoppen?

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Instagram en Pinterest?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Avatar

  Joeh, same here wat de blog betreft! Begin november wordt onze derde geboren en er veranderd daarmee weer veel in ons gezin. Dan heb ik ook nog mijn leuke parttime baan bij de Efteling, mijn passie lesgeven op de sportschool, mijn schrijfcursus én mijn blog… Zoveel twijfel ook of de blog nog bij me past en dat van die druk herken ik ook absoluut. Ik wilde ‘m ook uit de lucht halen maar het was ook mijn vent die me overhaalde om het niet te doen. Ik weet nog niet zo goed wat ik ermee moet maar feit is wel dat ik de onrust en druk blijf voelen door blog. Moeilijk is dat he?

 2. Avatar

  Het niet weten of je de stekker er beter uit kunt gooien of niet, komt heel bekent voor. Zelf had ik het ook twee maanden geleden. Net als jouw vriend herinnerde mijn vriend mij ook wat ik er al mee bereikt heb. Ik moet zeggen, dat nu ik er fysiek wat afstand van genomen heb (lees: 3 maanden), nu weer de positieve kriebels krijg.

  Bloggen over je leven nu zou zeker een leuk idee zijn. Liefs

 3. Avatar

  Doe het maar niet, niet stoppen. Schrijf alleen wanneer het goed voelt. Ik ben ook jaaaaren geleden (2008) gestopt met mijn blog. Dat kwam doordat ik uiteindelijk in een bekend blad mocht schrijven en iedereen die ik kende mijn blog ging lezen en daarvóór schreef ik anoniem. Ik kon toen niet meer schrijven omdat ik bij alles zo ging nadenken dat ik mijn blog gestopt ben. Nu jaren later heb ik best spijt dat ik mijn jarenlange opgebouwde publiek kwijt ben. Jij wilt stoppen om een andere reden, maar mijn wijze raad is om hem gewoon in de lucht te houden en dan maar gewoon weinig schrijven, wie weet wanneer de ”schrijfborrels” weer opkomen! Ook erg leuk om te lezen over je nieuwe baan en dat het zo goed bevalt.. ik zit nu met hetzelfde, ik ga ook een kantoorbaan beginnen en had nu hele andere tijden qua werk. Dus ik huiver een beetje. Ik zie wel uit naar de regelmaat in mijn leven, en hoop me vrijer te voelen omdat ik nu savonds en in het weekend nooit meer hoef te werken, maar ik ben ook bang dat een kantoor als een gevangenis zal voelen en ook bang of ik wel kan voldoen en bang voor stress. Allemaal beren op de weg 🙂 In januari begin ik dus ik heb nog even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.