Nieuwste rage onder de kids | Fidget spinner

Ken jij het nieuwe leuke gekleurde speeltje al? Het is de nieuwste rage onder de kids. En vooral op school is het gekleurde propellortje reuze populair. Bij Lars in de klas heb ik de eerste al gespot. De Fidget Spinner.

Wat is een Fidget spinnner?

Het is een gekleurd propellortje waar je verschillende kunstjes mee kunt doen. Je klemt het tussen je twee vingers je geeft een zetje met je vingers en draaien maar. Door de kogellagers geeft het speeltje een zoemend geluid. Het lijkt een beetje op een tol maar dan veel kleiner. Het speeltje is oorspronkelijk uitgevonden om stress te verminderen. Vooral bij kinderen met ADHD zou de spinner heel goed werken.

Cathelijne Windervanck, directeur van het ADHD centrum Nederland, met behandel locaties in veertien steden, is enthousiast. Kinderen met ADHD hebben sterke motorische impulsen die moeilijk te remmen zijn, dus staan ze de halve dag op zijn kop. De fidget spinner kan die impulsen kanaliseren.

Uit onderzoek blijkt dat beweging het brein stimueert.

Bij mijn zoon, die geen ADHD  heeft maar wel druk is, kan ik heerlijk zijn woordjes overhoren als hij met dat ding speelt. Bron: Trouw

Toen ik dit las was ik toch wel oprecht geïnteresseerd in dit grappige en blijkbaar ook functionele speeltje. Zou het echt zo zijn dat het drukke kinderen rustiger kan maken en dat het helpt om stress te reduceren? Ik zou het moeten testen maar ergens  geloof ik er wel in. Anderzijds denk ik ook dat het speeltje  een enorme afleiding kan zijn op een gegeven moment. Zeker op school en in de klas.

Voor de oudere kinderen zou het dus echt een functioneel speeltje kunnen zijn. Voor de jonge kinderen blijft het gewoon een leuke gadget, waar ze mee kunnen spelen en stoer willen laten zien aan hun vriendjes.  Lars heeft de Fidget Spinner natuurlijk ook gezien in zijn klas en wil deze erg graag hebben. Ik ga maar eens op pad om er een te scoren. Ik hoor van verschillende kanten dat er overal stormloop is op deze nieuwe rage.

De Fidget Spinner is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com, Intertoys en zelfs Dirk verkoopt ze voor maar €1,50 wees er snel bij want op is op.

Heb jij de Fidget Spinner al in huis en wat vind je van deze nieuwste rage? Ik lees het graag terug in de reacties.

Liefs,

Patricia

 

Comments

 1. Mèlanie says:

  Begreep dat er ook al enkele ongelukjes mee gebeurd waren🙊

 2. Patricia Patricia says:

  Ja een ongeluk zit in een klein hoekje helaas. Overigens zou ik mijn zoontje ‘m niet meegeven op school. Daar vind ik hem nog iets te klein voor. Maar thuis mag hij er lekker mee spelen.

 3. Ja, mijn jongste zoon wilde er eentje. Ik vind het een maf ding.

 4. Patricia Patricia says:

  Ja dat is het ook wel een beetje. Haha dat het zo’n hype kan worden vind ik toch wel bijzonder hoor.

 5. Huismama says:

  Ik sla deze hype even over 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.