Bloggen

Onzekerheid door Social media…

Ik heb al eerder geschreven over mijn verhouding met Social Media. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik wil mijn Social Media graag boosten en ben daar ook flink mee bezig maar toch knaagt er iets waar ik het vandaag over wil hebben. 

Lees ook: Mijn Social Media kanalen een boost geven

Ik kan knap onzeker worden van Facebook, Instagram en Twitter. Dit zijn de kanalen die ik het meest gebruik. Ik heb het meest met Facebook en Instagram. Ik probeer regelmatig wel iets te posten op een van die kanalen. Van mooie foto’s, quotes, stellingen tot het inplannen van mijn posts. Ik probeer het efficiënt af te wisselen. Wat ik dan uitermate teleurstellend vind is dat ik niet groei met mijn kanalen maar juist achteruit loop. Ik zie mijn likes op Facebook dalen en ook op Instagram lopen mijn volgers best wat achteruit. Ik word daar best onzeker van. Vooral omdat mijn kanalen in verbinding staan met mijn blog.

Onzekerheid slaat toe

Ik weet dat ik het niet persoonlijk moet opvatten, maar als er weer een like af is op Facebook, denk ik toch bij mezelf, ben ik niet leuk ofzo? Zijn mijn artikelen niet leuk genoeg of schrijf ik niet goed? Ziet mijn website er niet goed uit?Dit zijn allemaal vragen die door mijn hoofd spoken. Ik trek het mij dus wel persoonlijk aan. Ik ben het daarna ook wel weer snel kwijt hoor.

Maar ik bereik nu dus het tegenovergestelde effect en dat is niet de bedoeling. Ook mijn bezoekers op mijn website staan al behoorlijk lang op het zelfde aantal. Stiekem weet ik ook wel dat het ligt aan het aantal blogs wat ik publiceer in de week. Ik kan helaas niet meer hoe graag ik ook zou willen. Anders gaat het echt tegen mij werken. Maar toch zou het leuk zijn om net even iets meer groei te zien. Ik steek er best veel tijd in en daar wil je toch ook wel iets voor terug zien.

Instagram is hot

Ik heb trouwens wel Insta Stories helemaal ontdekt. ja ik weet het, ik loop behoorlijk achter. Toch ben ik van plan om daar eens flink wat energie in te steken. Ik moet eerlijk bekennen dat het ook wel een tikkeltje verslavend is haha. Ik vind het zelf ook leuk om Stories van andere te bekijken. Het is net dat kijkje achter de schermen en dat is populair. Sowieso is Instagam op dit moment heel populair en ik denk dat ik met dat kanaal ook het meeste bereik.

Trouwens volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter?

Ik ben benieuwd hoe jullie het aanpakken met de groei van je Social Media kanalen, misschien heb je nog een goede tip voor mij? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Avatar

    Blijf jezelf laten zien, elke dag. Al is het maar 1 foto op insta. Wees creatief met hashtacks en met teksten op je Facebook pagina. Succes!!

  2. Avatar

    Sociale media is geen gemakkelijk gegeven. Ik ben ook nog zoekende wat nu echt werkt en wat niet. FB zeker wel. De rest is wat twijfelachtig. Hangt erg af van hoeveel je deelt. Veel succes. Het loopt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.