Oppas regelen? Tja…maar wie?

Je hebt het allemaal nodig, tijd voor jezelf of tijd samen met je partner. Af en toe is het fijn om de kinderen uit te besteden en even niet papa of mama te zijn. Wij proberen dit stelselmatig te doen, maar ook bij ons schiet het er wel eens bij in. Dat komt omdat wij krap zitten in onze oppas mogelijkheden. 

Mijn schoonouders zijn zo lief om elke week op te passen als wij aan het werk zijn. Ze hebben twee vaste dagen, Dinsdag en Woensdag. De overige dagen die ik werk hebben wij kunnen regelen met opvang. Het is altijd weer een hele puzzel als mijn schoonouders ziek zouden zijn of niet zouden kunnen. Wij zitten dan gelijk met een groot probleem. Uiteraard is dat niet hun probleem maar het onze. Mijn moeder past ook op maar meestal zijn dat avondjes of een paar uurtjes. Ze is zelf ook nog best veel aan het werk en ik ga niet meer van haar verlangen.

Op sommige momenten zou het fijn zijn dat je wat meer mogelijkheden zou hebben wat betreft de oppas. Maar het is nog best lastig om goede oppas te vinden. Uiteraard haal je ook niet zomaar iedereen in huis. En de jeugd van tegenwoordig wil ook niet meer voor een paar euro de deur uit. Ik kreeg een mailtje in mijn inbox wat betreft deze samenwerking en eigenlijk kwam deze op het juiste moment want ook wij zijn op zoek naar wat meer oppasmogelijkheden. Ik keek dus eens rustig rond op www.oppassen.nl

Hoe werkt Oppassen.nl

Het is niet moeilijk. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken met dit gebruiksvriendelijke platform. Oppassen.nl helpt ouders de beste zoekervaring te creëren. Met een hoop verschillende zoekopties is het gemakkelijk om een perfecte oppas voor je gezin te vinden. Je krijgt vanzelf bericht als er aan jouw zoekcriteria is voldaan via het intuïtieve berichtensysteem en de afsprakenplanner. Je kunt zo zelf een goede selectie maken.

Het is belangrijk om te weten dat oppassen.nl geen bemiddelaar is maar puur een platform om ouders en oppassen met elkaar te verbinden. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het screenen, interviewen en uiteindelijk de juiste keuze van de oppas.

Tarieven

Ben je als ouder of bedrijf lid van het platform dan betaal je een kleine vergoeding. Voor de oppassen en gastouders is het platform geheel gratis. Wil je meer weten over de tarieven, check dan zeker even de website. Voor de oppas bepaal je zelf hoeveel je wilt betalen, uiteraard met toestemming van de oppas. Na het contact met de oppas zit oppassen.nl er niet meer tussen.

Ik vind dit een hele goede en haalbare oplossing. Ik denk dat dit voor veel gezinnen met krappe oppasmogelijkheden heel fijn kan zijn. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk wie je in huis haalt en ik denk dat het ook wel een gevoelskwestie is. Het klikt met iemand of het klikt niet. Wat ook fijn is aan de website is dat je kunt zoeken op locatie en filteren op leeftijd en ervaring. Wel zo fijn om een ervaren oppas in huis te halen die weet wat ze doet en goed met kindjes kan omgaan.

Persoonlijk zou ik na het uitkiezen van de oppas eerst een afspraak maken waar ik zelf nog gewoon bij ben. Dit om te kijken of het echt goed klikt tussen je kindje en de desbetreffende oppas. Niets vervelender dat als je weg bent, en je een telefoontje krijgt dat je kindje helemaal overstuur is. Voor jezelf niet fijn en ook niet voor de oppas. Ik denk dat ze zich erg opgelaten zou voelen.

Hoe regel jij de oppas thuis, heb je vaste oppasmeiden of maak je ook wel eens gebruik van andere mogelijkheden? Ik ben heel benieuwd laat het mij weten in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Instagram en Twitter?

#Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.