Over mij

Over mij

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op Mommy stories! Dit is mijn ‘about me’ pagina en dat wil zeggen dat je wat meer over mij en mijn gezin te weten gaat komen. Zit je goed? 

Wie zijn wij?

Ik ben dus Patricia, de eigenaresse van dit platform. Ik ben 36 jaar en ik woon samen met mijn man (nog steeds niet officieel;-) Pascal (47), mijn zoon Lars (9) en mijn dochter Sara (6) in het prachtige Zuid- Holland. Nog steeds zijn wij heel gelukkig met elkaar en dat na achttien jaar. Ja het is een hele tijd maar ons motto is; verlies elkaar niet uit het oog en doe je best voor elkaar en blijf altijd met elkaar in contact.

De kroon op onze liefde zijn natuurlijk onze kinderen. Na het krijgen van mijn eerste kind heb ik een lastige en moeilijke periode moeten doorstaan. Een postnatale depressie ervaren is heel heftig en draag je de rest van je leven met je mee. Helaas behoorde ik tot een van de vele vrouwen die zich er door heen heeft moeten worstelen.

Leerzame periode

Een moeilijke periode maar ook een periode waar je heel veel van leert. Ik ben er sterker en krachtiger door geworden en ondertussen ken ik mijn lichaam door en door. Ook mijn relatie met Pascal is hierdoor sterker geworden. Want samen lachen doe je met elkaar maar samen huilen hoort daar ook zeker bij. Gelukkig heb ik ook een fijne en mooie periode gekend na mijn tweede bevalling. Bij mijn dochter zat ik op een heerlijke roze wolk en genoot ik met volle teugen.

Na twee zwangerschappen ben ik hormonaal veranderd en heb ik maandelijks last van flinke hormonale buien. PMS is hier een groot onderdeel van. Hier moet ik mee leren leven en dat is soms alles behalve makkelijk. De ene maand is het erger als de andere maand. Als ik mezelf maar op tijd terug fluit en veel ontspanning kan nemen is de balans ook beter. In deze reis neem ik jullie dan ook graag mee door middel van artikelen over hoe je goed voor jezelf zorgt en wat ik doe om de juiste balans te vinden.

Wat doe ik nog meer?

Werken heel veel werken haha. Klinkt erger dan dat het is. Ik werk 36 uur op kantoor.

Ja dat is best veel maar ik vind mijn werk echt heel leuk. Ik werk op de backoffice bij een grote arbozorgorganisatie. Als je mij al lang volgt dan weet je dat ik hiervoor een echte horecatijger was. Maar het onregelmatige leven ging mij opbreken.

Ik ben dol op lekker eten en mooie wijnen. Voordat wij ouders werden, waren wij vaak te vinden in de mooiste restaurants.

Pascal is kok en dus waren wij een echt horeca stel. Met jonge kinderen was dat soms een moeilijke en uitdagende combinatie. Nu we gekozen hebben voor meer ritme en structuur bevalt ons dat beide heel goed. Ik richt mij op mijn werk en Pascal is meer thuis voor de kinderen. Niet de meest voorkomende situatie maar voor ons wel de meest fijne.

Door de postnatale depressie ben ik gestart met schrijven. Eerst op papier en daarna wilde ik echt iets voor mezelf. Ik wilde een eigen website. Mijn eerste blog was een feit.

Eerst voor lol en puur om het van mij af te kunnen schrijven. Ik merkte dat ik mijn passie had gevonden. Schrijven is iets wat ik heel graag doe en mijn inspiratie ligt voor mijn voeten. Mensen vragen wel eens aan mij, hoe verzin je al die onderwerpen? Het is niet moeilijk met twee jonge kinderen, er gebeurd altijd wel wat.

Wat kun je hier vinden?

Mijn blog is al een hoop kanten uitgegaan maar ik denk dat ik voor nu wel mijn roeping heb gevonden. Je vindt hier vooral blogs die gaan over mijn gezonde lifestyle. Ik vind het super leuk om naast mijn kantoorbaan in de keuken te staan. Met als grote hobby bakken. Gezonde tussendoortjes, cakes, gezonde ontbijtjes, maar ook wel eens een recept van een salade of avondmaaltijd kan voorbij komen. Ook heb ik een passie voor lekker en gezond eten dus de recepten deel ik erg graag met jou.

Ik denk dat dit alleen maar heel herkenbaar is voor vrouwen en fijn om te lezen. Uiteindelijk is mijn droom om mezelf meer te specialiseren in hormonen,  voeding, mindset en vrouwen hierin te kunnen coachen. Dit traject gaat er zeker ooit nog komen.

Heb ik nog anderen hobby’s? Hardlopen, yoga en cardiostep doe ik erg graag. Verder denk ik denk dat ik alles wel benoemt heb. Op dit platform kan ik mijn ei kwijt en daar word ik heel gelukkig van. Ik hoop dat ik dit kan overbrengen naar jou als lezer en je veel plezier beleefd aan mijn artikelen. Heb je nog vragen, suggesties, feedback of wil je samenwerken? Je kunt altijd mailen naar info@mommystories.nl

Ik wens je veel plezier op Mommy Stories!