Recept voor brosse Tahini koekjes…

Recept voor brosse Tahini koekjes…

Tahini is eigenlijk niet iets wat ik vaak gebruik in de keuken maar ik zag zo her en der om mij heen, dat je het heel goed kunt gebruiken om mee te bakken. Ik besloot er koekjes mee te maken, en deze koekjes zijn erg goed gelukt moet ik zeggen.

Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad.  Het wordt vaak in de oosterse keuken gebruikt, misschien herken je de smaak wel terug in hummus of in baba anousch.  Daar wordt standaard deze sesampasta in verwerkt.  Je kunt ook heel gemakkelijk tahin zelf maken. Ik koos ervoor om een potje tahini te gebruiken van Bio Today. Deze koekjes zijn niet erg zoet, ik vind dat persoonlijk erg lekker. Als je ze wat zoeter wilt dan kun je natuurlijk nog wat extra vloeibare zoetstof of honing toevoegen.

Voor de koek liefhebbers, lees ook dit recept voor robuuste havermout koeken met blauwe bessen

Recept voor brosse Tahini koekjes

Ingrediënten

  • 95 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 70 gr gemengde noten
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el honing
  • 4 el tahini
  • 1 ei

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Blender of keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Doe de gemengde noten in de blender of keukenmachine en blender de noten tot een meel. Ik gebruikte walnoten, amandelen en hazelnoten.
  3. Doe dit notenmeel samen met het havermeel en de bakpoeder in een kom. Roer even goed door.
  4. Doe de tahini samen met het ei en de honing in een kom en roer goed door.
  5. Voeg de droge ingrediënten bij het ei-tahinimengsel. Kneed dit door elkaar heen en er ontstaat een soort deeg. Als het voor je gevoel te nat is voeg dan nog wat meel toe, uiteraard geld dit andersom ook. Voeg dan nog wat water toe.
  6. Draai met je handen balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Druk de balletjes plat met een vork, zo ontstaat er meteen een leuk patroon in je koekjes.
  8. Bak de koekjes af in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  9. Let tussendoor goed op of ze niet te hard gaan. Als ze goudbruin van kleur zijn, zijn je koekjes klaar.

Laat ze even afkoelen en je hebt heerlijke brosse koekjes. Niet heel zoet en dus ideaal als tussendoortje of zelfs als ontbijt. Wie wil er nu niet ontbijten met koekjes? Voor de variatie kun je er nog chocolade in verwerken,  dippen of maak er chocolat chip cookies van. Heerlijk bij de koffie of thee.

Ga je aan de slag met deze koekjes, laat het mij weten door mij te taggen op Instagram en gebruik #mommystoriesfood,  ik kom snel een kijkje nemen in jouw keuken!!!

Tot snel weer

XOXO

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Pinterest en Instagram?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.