Recept: Guacamole

Dat avocado’s gezond voor je zijn dat is al lang geen nieuws meer. Het is een veelzijdige vrucht die je zowel in hartige en zoete gerechten kunt gebruiken. Ik vind avocado’s echt heerlijk. Door een salade, op een broodje kipfilet, bij een zalm wrap, maar ook een healthy chocomousse maak je in een handomdraai van avocado’s.  Het meest bekende recept is denk toch wel de guacamole.  Vandaag deel ik mijn recept want er zijn natuurlijk heel veel verschillende variaties.

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 el olijfolie
  • 1 halve ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

Ontpit de avocado’s. Dit doe je door ze op de pit door te snijden, en het vruchtvlees verwijder je met een lepel. Doe de avocado’s in een kom en pureer ze tot een gladde mousse. Voeg 1 el olijfolie toe. Roer dit even goed door. Pers de teen knoflook er door heen. Roer dit ook goed door. Vervolgens snijdt je de Spaanse peper in kleine stukjes. Gebruik 1/4 van de peper anders wordt het wel heel pittig. Tenzij je daar heel erg van houdt natuurlijk. Voeg de Spaanse peper toe aan de guacamole. Ten slotte snipper je de halve ui zo fijn mogelijk. Deze voeg je ook toe. Roer alles goed om.

Dit is de hoeveelheid van 1 avocado

Let op: roer alle ingrediënten er door heen. Doe dit niet met de staafmixer want anders krijg je een bittere smaak. 

Wij eten de guacamole graag met Mexicaanse wraps en rijst. Maar ook bij de borrel is het heerlijk bij tacochips of op een stokbroodje!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Sylvia says:

    Zo lekker guacamole wij eten dat bijna elke dag. Lekker op een rijsttafel of op een wrap tortilla chips etc.

    1. Patricia Patricia says:

      Ja heerlijk he? Je kunt het eigenlijk overal wel bij eten😊

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.