RECEPT | Mexican wraps met quacamole…

Een tijdje geleden vroeg ik op mijn Insta-stories of jullie het recept wilde weten van mijn Mexicaanse wraps. De meerderheid stemde op ja, dus bij deze ga ik dit overheerlijke recept met je delen. Ik maak dit echt al heel lang. Als er wraps gemaakt moeten worden dan doe ik dat eigenlijk altijd. Het is makkelijk, voedzaam en iedereen binnen het gezin vindt het lekker. Niet geheel onbelangrijk. Je kunt het van te voren klaar maken zodat je het vlak voor etenstijd alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Recept voor Mexicaanse Wraps met quacamole

Ingrediënten

  • 1 pak tortillawraps
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 blikje chilibonen (kidneybeans met chilissaus)
  • 1 blikje gezeefde tomaten
  • cheddarkaas, plakjes of een stukje

Keukenmateriaal

  • ovenschaal
  • mengkom
  • garde
  • staafmixer

Aan de slag

  1. Snijdt de paprika in kleine stukjes en snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de koekenpan. Als de ui glazig is voeg dan de paprika toe en het rundergehakt. Bak dit mengsel totdat het gehakt gaar is. Houd dit gehaktmengsel even apart.
  3. Pak een mengkom en doe daar het blikje chilibonen in. Maak een puree van de chilibonen met de staafmixer. Voeg hier het gehaktmengsel en het blikje gezeefde tomaten aan toe. Roer dit geheel even goed door. Nu heb je het mengsel om je wraps te vullen.
  4. Pak de tortillawraps erbij. Ik snijd ze altijd even bij want dan passen ze precies mooi in de ovenschaal. Leg de wrap open en doe er een flinke schep van het gehaktmengsel op. Daarna rol je de wrap op en je legt de wrap in de ovenschaal. In mijn ovenschaal passen er precies vijf op een rij. Als je nog gehaktmengsel over hebt dan drapeer je dit over de wraps.

5. Als laatste voeg je de cheddarkaas toe over de wraps en ze zijn klaar om de oven in te gaan.

6. Laat de wraps 25 minuten in de oven goed warm worden.

 

De wraps zijn erg lekker in combinatie met rijst, quacamole en wat zure room of crème fraiche. De crème fraiche  klop ik op met de garde totdat deze wat dikker wordt. Alleen wat peper en zout voor de smaak en het is heerlijk bij de Mexicaanse maaltijd.  Voor de quacomole verwijs ik je naar dit artikel.

Maak jij ook wel eens Mexicaanse wraps?

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

Comments

  1. Vroeger soms wel met zo’n pakket van Knorr. Maar deze lijken me lekkerder.

    1. Patricia says:

      Ja ze zijn heel lekker en favoriet hier in huis😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.