RECEPT | Quinoabowl met spinazie, radijs, avocado, sesam, ei en chiazaad

Ik heb de smaak lekker te pakken en vind het oprecht leuk om met gezonde recepten aan de slag te gaan. Ik zorg dat er altijd een basis aan gezonde producten in huis zijn. Zo kan ik met ontbijt, lunch en diner altijd terugvallen op een gezond gerecht. Vandaag deel ik het recept van een makkelijke voedzame salade voor de lunch. Lekker, verantwoord en goed voor de hormoonbalans. Kijk je mee?

Quinoabowl met spinazie, radijs, avocado, sesam, ei en chiazaad.

Wat heb je nodig?

  • Twee grote handen verse spinazie
  • 150 gr quinoa
  • 1 avocado
  • 4 radijsjes
  • 2 biologische eieren
  • Sesamolie
  • Chiazaad

1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Ik kook de quinoa in groentebouillon voor extra smaak. De eieren kun je gelijk meekoken met de quinoa. Let op dat je ze niet te hard kookt. Snijd intussen de spinazie in dunne repen.

2. Giet de quinoa af en spoel af met koud water. Meng de quinoa met de spinazie en een klein scheutje sesamolie in een grote kom. Breng alvast op smaak met peper en zout.

3. Snijd de radijs, avocado en gekookte eieren in stukjes. Doe het quinoa-spinazie mengsel in een mooie kom en garneer de salade met de radijs, avocado en ei. Bestrooi de salade met chiazaad en klaar is je salade.

Je kunt de bowl natuurlijk met allerlei verschillende producten varieren. Eet smakelijk!!!

 

Comments

  1. Cathleen says:

    Keep these ariletcs coming as they’ve opened many new doors for me.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.