Site Loader

Ik ben weer goed gemotiveerd om lekkere en gezonde recepten te proberen. Dit keer had ik weer eens zin in pannenkoeken en chocolade met de lunch. Ach waarom niet gewoon allebei. Vandaag deel ik een lekker en healthy recept voor fluffy choco-pancakes. En oh ja, …. ze zijn ook nog hormoonproof. Al trek gekregen, lees dan snel verder. 

Lees ook: Kokos bananen pannenkoeken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel speltmeel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel macapoeder (optioneel)
  • Kokosolie
  • Fruit om te garneren
  • 2 eetlepels kwark voor garnering

Aan de slag

1. Meng de eieren, de rijpe banaan, het speltmeel, de cacaopoeder en de macapoeder in de blender tot een glad beslag. Heb je geen blender dan kun je het beslag ook wat grover houden en de banaan prakken.

2. Doe een klein beetje kokosolie in de koekenpan en giet twee kleine rondjes beslag in de pan. Doe even een deksel op de pan zodat de bovenkant van het pannenkoekje opdroogt. Zodra de bovenkant droog is kun je de pannenkoekjes omdraaien. Je kunt uit het beslag zes kleine pannenkoekjes bakken.

3. Leg de pannenkoekjes op elkaar en garneer af met twee eetlepels kwark en fruit naar keuze. Ik vind persoonlijk rood fruit het lekkerste bij chocolade.

Ga jij deze pannenkoeken ook maken? Laat je het mij weten, dat vind ik super leuk!

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en YouTube?

Mommy Stories

One Reply to “RECEPT | Spelt-Chocolade pannenkoeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MAMABLOG TO THE MAX!!

MAMABLOG TO THE MAX!!

Welkom!!

Van harte welkom op dit Mama/Lifestyle Magazine! Het platform voor elke ouder met jonge kids. Ik deel drie keer per week mijn dosis inspiratie met jou. Serieus, maar merendeel met een grote knipoog en uit het hart geschreven. Meer over mij weten? Check mijn 'about me' pagina! Veel leesplezier!