Persoonlijk

Relatiedip na komst van baby? Ik geef tips!

Het krijgen van een baby heeft een behoorlijke impact. Niet alleen op jou maar ook op je relatie. Het kan van grote invloed zijn want alle aandacht gaat naar dat kleine mensje. Maar als je eenmaal het goede ritme met je baby een beetje te pakken hebt, dan is het daarna toch wel weer tijd om jou en manlief wat aandacht te geven. Waarom denk je dat er zoveel relaties stranden na het krijgen van kinderen? De moeders duiken vaak volledig op de kinderen en de relatie komt in een slop.

Het is niet zo dat ik de wijsheid in pacht heb maar wij hebben hier wel altijd voor gewaakt. Het is gewoon belangrijk om zo af en toe tijd in elkaar te steken. En doe je dat niet, dan ga je steeds verder van elkaar af staan en dat kan nooit de bedoeling zijn. Hoe doe je dat dan? Ik geef je wat tips.

Tips om je relatie weer een boost te geven!!!

 

  1. Om even terug te komen op het uiterlijk. Als mama zijnde vergeet je soms jezelf. Je draagt geen make-up want er is geen tijd, even je haar in een snelle knot want dat scheelt weer tijd. Dit is wat mij betreft niet de goede instelling. Maak van je uiterlijk iets moois. En niet alleen voor jezelf is dit fijn maar ook voor manlief. Doe ‘s ochtends lekker je make-up op en draag dat mooie rokje wat achter in de kast hangt te verstoffen.  Hiermee trek je zeker de aandacht van je man. De kleine dingen kunnen al een boost geven.
  2. Ook de lingerie kan wat versloffen na het krijgen van kinderen. Sommige vrouwen denken;ik heb de buit wel binnen dus het maakt niet uit wat ik draag. Dit klinkt misschien een beetje grof en is misschien niet letterlijk wat deze vrouwen denken maar het sluipt er wel langzaam in. Ik weet nog dat ik net was bevallen. Ik lag daar in dat kraambed en de oma-onderbroeken waren niet om aan te slepen. Zeker met dat kraamverband en al die rompslomp. Natuurlijk maakt het je op dat moment niet uit wat je aanhebt. Als het maar lekker zit. En ik zal eerlijk bekennen dat ik na mijn kraamweek ook nog vaak genoeg mijn oma onderbroeken droeg, onder het mom van: ze zitten zo lekker en ik heb toch nog een flubberbuik. Maar op een gegeven moment ging het wel weer kriebelen om mooie lingerie te dragen. Ik voel mij daardoor vrouwelijker en dat straal je uit. Kijk voor mooie lingerie zeker even bij de webshop Vetex. Niet alleen voor dames, maar ook voor de heren en zelfs jongens en meisjes kun je hier terecht.
  3. Plan genoeg tijd met z’n tweeën in. Dit is belangrijk en heel essentieel. Ik moet zeggen dat het er hier ook nog wel eens bij inschiet. Dan zijn we ineens weer een maand verder en dan kijken we elkaar aan van; oké het wordt nu echt tijd voor elkaar. De tijd kan heel snel gaan in de hectiek van een gezin. Eigenlijk zou je bij de week of maandplanning die date-night  standaard in de agenda moeten zetten. Wat jullie gaan doen maakt niet uit. Als het maar met elkaar is zonder kinderen.
  4. Praat genoeg met elkaar, over alles. Ook over sex. Na de komst van een baby kan dit op een laag pitje staan en soms is het moeilijk om dit ter sprake te brengen. Doe het toch. Vertel aan je partner wat je dwars zit, waarom je misschien geen zin hebt of is het misschien juist andersom? Wil je misschien iets anders proberen? Spreek het uit naar elkaar. Alles wat je naar elkaar uitspreekt is weer een nieuwe bouwsteen voor jullie relatie.
  5. Toon waardering en interesse in je partner. Na de komst van de baby kan het veel gaan over welke maat luiers er gehaald moeten worden, wie doet de baby in bad en wie gaat er de nachtvoeding geven. Praat eens op een andere manier met je partner. Luister naar hem/haar en vraag hoe zijn/haar dag was. Heb een goed gesprek met elkaar en de ander voelt zicht gewaardeerd. Dit is heel belangrijk in een goede relatie.

Het is niet zo dat ik met deze blog de relatietherapeut wil uithangen, maar ik wil uit eigen ervaring meegeven dat het logisch is dat je relatie het te verduren krijgt na de komst van jullie kindje. En het mag, je mag het toelaten, maar waak ervoor dat het niet te lang gaat duren. Een relatie is namelijk hard werken en ik spreek uit eigen ervaring. En als je samen hard genoeg werkt werpt het ook nog eens z’n vruchten af ;-)….

Had jij een relatiedipje na de komst van je kind(eren)? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

# Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Avatar

    Ik kan het me niet meer zo goed herinneren eigenlijk. Maar ik weet wel dat we op een gegeven moment een vaste avond hadden om even iets samen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.