Restart curly girl methode | Mijn curly journey

Restart curly girl methode | Mijn curly journey

Misschien had je al het een en ander voorbij zien komen op Instagram,  ik ben weer begonnen met de curly girl methode.  Ik wil mijn haar weer de kans geven om totaal gezond te worden en het optimale te halen uit mijn krullen.  Mijn natuurlijke krul is nu eenmaal wat bij mij hoort en ik ben de stijltang echt helemaal beu. Nu echt, voor eens en altijd.

Lees ook : Termen die je als curly girl echt moet weten

Afgelopen weekend probeerde ik mijn krullen routine weer eens uit na ongeveer ruim een jaar mijn haar te hebben gestijld met de stijltang.  Ik zal eerlijk zeggen dat het resultaat mij niet tegenviel.

Mijn haar is in de tussentijd ontzettend lang geworden en ik vind zo’n lange bos krullen echt heel mooi. Toch moet ik aankomend weekend een behoorlijk stuk laten knippen want de onderkant van mijn krullen zien er dood, dor en droog uit. Hierdoor voelt mijn haar ook niet gezond aan en ziet het er maar dun uit bij de punten.

 

Je ziet dat de bovenkant mooi krult maar de onderkant, de dode punten dus totaal niet. Ook vind ik mijn krullen behoorlijk frizzy. Dit komt mede door lang gebruik van de stijltang wat behoorlijke schade heeft aangericht aan mijn haar.

Uitgebreid kappersbezoek

Dit weekend staat er dus een uitgebreid kappersbezoek op de planning. Knippen en kleuren want mijn haar nu is de kleur van maanden zelf aanmodderen 😆. Het is ook geen geheim meer dat ik grijze uitgroei heb. Nu vind ik mezelf nog iets te jong om dit te laten uitgroeien. Maar ik wil ook niet steeds om de 1,5 maand bij de kapper zitten voor mijn uitgroei bij te kleuren.

Ik wil dus ook een lichtere kleur in mijn haar waardoor het grijs minder opvalt. Misschien iets met high en lowlights. Ik wil ook geen zilvere kleur in mijn haar, die overgang vind ik vrij heftig. Ik laat me maar eens goed adviseren.

Afgelopen weekend deed ik mijn final wash met daarna een masker van kokosolie en conditioner. Ik ben begonnen met budget producten om te kijken of deze na mijn knipbeurt nog steeds goed blijven werken. Waarom veel geld uitgeven als het ook goedkoper kan. Toch sluit ik niet uit dat ik geen andere producten ga proberen.  Ik ben ook heel benieuwd naar de producten van Aunt Jacky’s . Sowieso zijn er een aantal producten van die lijn die cg proof zijn. Ik weet toevallig dat ze niet allemaal cg proof zijn, maar goed ik ga ook niet te streng zijn voor mezelf.

Producten die ik nu gebruik

Nog steeds gebruik als conditioner de Milde Haver van Garnier. En als gel gebruik ik de Ultra strong rock and hold van Wella. Deze zijn beide cg proof. Ook gebruik ik een nog steeds een grove kam om mijn haar onder de douche te ontklitten. Ik heb nu ook een hele fijne borstel om mijn haat nat te ontklitten.

Als deepco gebruik ik Milde haver met kokosolie gemengd. Dit laat ik ongeveer 20 minuten intrekken met een badmuts op en daarover heen een handdoek. Heerlijk momentje voor mezelf en heel voedend voor mijn krullen.

Ook wil ik wat vaker zelf maskers maken van natuurlijke producten zoals avocado, ei, honing en banaan. Ook heb ik een hoop gehoord over rijstwater en ook dat ga ik zeker proberen.  Je hoort het al, mijn zoektocht is nog lang niet voorbij.

Vind je het leuk om mijn resultaten te zien en hoe het vordert met mijn krullen, bezoek dan eens mijn Instagramprofiel @curly_patty85. Hier deel ik filmpjes met haarroutines, resultaten, producten en nog veel meer. Leuk als je mij daar ook volgt.

Voor de curly’s onder ons, welke producten mag ik echt niet missen?

Volg je mij al op facebook, Instagram en Pinterest?

*Dit artikel bevat  affiliatelinks, als je iets koopt via deze linkjes krijg ik een klein percentage en help je mij deze website onderhouden. Dit kost jou verder helemaal niets. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.