Review | Bananabread van Leev testen…

Review | Bananabread van Leev testen…

Ik sta altijd open voor iets nieuws, nieuwe  smaken, nieuwe producten en natuurlijk staat een stukje gemak ook voorop. Ik vind bananenbrood echt een uitkomst. Maar dat had je misschien al door ;-). Het is makkelijk te maken en je kunt er zoveel aan toevoegen dat je elke keer weer een hele andere versie op tafel tovert.

Bij de Appie zag ik deze mix voor bananenbrood staan en ik kieperde ‘m in mijn mandje. Totaal niet gesponsord dus. Deze mix is van het merk Leev en ik dacht altijd makkelijk om in huis te hebben. Op de verpakking staat dat er geen suikers aan zijn toegevoegd en dat vond ik toch wel belangrijk. Het recept is van Pauline van de foodblog ‘Uit Paulines Keuken’. Het is een vrij standaard recept. Het bestaat uit bananen, dadels, eieren, de bakmix en dat is het. Ingrediënten zijn als volgt:

Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven. Ik keek nog wat ik aan ingrediënten had liggen. Ik deed er nog wat appel en  noten bij. In de bakmix zitten ook wat speculaas kruiden dus ik vond de appel en noten er goed bij passen. Het is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar mixen en 55 minuten in de oven.

Resultaat

Dit bananenbrood geeft  echt een heerlijke geur uit de oven. Het hele huis rook naar speculaas en koekkruiden. Meestal doe ik een bakpapier in mijn cakevorm en stort het brood dan gemakkelijk uit de vorm. Ik had bij dit bananenbrood de cakevorm ingevet met kokosolie. Toen het brood klaar was kreeg ik het moeilijk uit de vorm. De bodem plakte vast en dat vond ik jammer. Hierdoor was het brood niet zo fotogeniek meer.

Smaak

 

Maar dat deed niet af aan de smaak. Het brood is heerlijk smeuïg en heeft zelfs iets weg van een vers gebakken cake. De appel en noten die ik zelf had toegevoegd waren een heerlijke combinatie met de speculaas/koekkruiden. Zelfs manlief was zeer te spreken over dit bananenbrood.

Ik ga deze bakmix zeker vaker kopen en lekker variëren met verschillende gezonde ingrediënten. Ik vind het zo handig om dit soort gezonde tussendoortjes in de vriezer te hebben liggen.

Heb jij deze bakmix  van Leev al eens geprobeerd?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.