Beauty

Review | Beauty producten van Etos

Mijn potje budget dagcrème was al weer aan vervanging toe. Ik was aan het rond snuffelen bij Etos en besloot gelijk maar even voor een dagcrème te kijken. Eigenlijk gebruikte ik altijd Nivea, maar ik vind het ook wel fijn om andere producten te gebruiken. En het liefst natuurlijk ook nog leuk geprijsd. Ik nam dus een potje dagcreme van de het huismerk Etos mee. Ik heb deze dagcrème natuurlijk uitgebreid onder de loep genomen. Lezen jullie mee met mijn bevindingen?

Wat staat er op de verpakking van deze Etos dagcrème?

Etos Hydra Day cream SPF15 beschermt de droge en gevoelige huid. Deze creme bevat calendula en shea butter voor een optimale bescherming van de huid. Dermatologisch getest.

Gebruik: Breng aan op de gereinigde huid

Het is dagcrème voor de gevoelige en droge huid. Nou heb ik eigenlijk niet echt een droge huid en ik heb dat ook pas later gezien. Dus of deze crème voor mij geschikt is betwijfel ik. Toch ga ik de crème proberen.

Wat zijn de ingrediënten?

En wat vond ik uiteindelijk van de crème?

Ik gebruik de crème op een gereinigd gezicht. De verpakking is niet bijzonder maar dat zegt natuurlijk nog niks over wat er in het potje zit. De geur van de crème vind ik niet echt heel aangenaam. Het moet naar calendula ruiken. Ik weet niet precies hoe dat ruikt maar het zal enigszins kruidig zijn. Ik vind het een beetje een muffige geur. Niet mijn geur in ieder geval. De substantie van de crème ziet er goed uit. Het is mooi zalvig en smeert goed uit over de huid.

Ik breng de crème aan op mijn gezicht en ik merk dat de crème goed vet is. Inderdaad geschikt voor een droge huid. Niet echt voor mijn huid dus. Ik had ook gewoon beter op de verpakking moeten kijken in de winkel. Mijn huid voelt na afloop wel zacht aan maar gewoon veel te plakkerig. Niet echt mijn crème dus. Ik twijfel of ik de crème voor de normale huid wel aan zou schaffen. Ik vind de geur van deze ook niet erg fijn. En dat vind ik persoonlijk toch wel erg belangrijk.

Conclusie

Deze crème kan goed zijn voor de echt droge huid. Dat is mijn huid niet, dus is deze crème voor mij zeker niet geschikt. Ik vind de geur ook niet zo aangenaam dus ik zou deze crème niet weer snel opnieuw aanschaffen. Voor mij op zoek naar een ander product.

Voor de prijs hoef je het dan weer niet te laten. €3.99 Etos 50ml.

Dit was niet het enige dat in mijn winkelmandje verdween. Ik had ook nog een nieuwe bb cream nodig. Ik probeer graag nieuwe dingen uit dus ik koos voor deze CC Radiance Cream. Oftewel een Color Correcting Cream. Klinkt natuurlijk fantastisch. Is deze gekleurde crème ook zo fijn als de verpakking zegt?

Meestal gebruik ik na mijn dagcreme dus een BB cream. In ieder geval een creme met een gekleurde tint erin. Deze creme dekt de huid medium. En dat was precies wat ik zocht.

Wat staat er op de tube?

The CC radiance cream is the perfect solution for a dull and pale looking skin, creates a natural and luminous look. Blemish balm complex improves the skin tone and the light reflective pigments create an optical anti wrinkle effect. Medium coverage, SPF 15

Dat is veel belovend. Zeker het antirimpel effect.  Ik kan niet wachten om de CC cream te testen. De ingrediënten staan niet op de verpakking. Dat is wel een minpunt.

Wat vind ik van de CC cream?

Ik gebruik de CC cream na mijn dagcrème. Ik smeer het met een sponsje over mijn gezicht en het smeert goed uit. Het geeft een dekkend laagje maar niet teveel. Een licht teint geeft het aan mijn gezicht. En dat is precies de bedoeling. Mijn huid is snel droog genoeg om mijn poeder aan te brengen. De CC crème is geurloos en dat is fijn.

Zie hier het resultaat bij mij uiteraard. Sara lacht lekker met mij mee.

Conclusie

Het is een fijn product en een goede vervanger voor mijn BB cream. Het geeft een dekkende laag maar niet teveel. Als het nu ook nog de rimpeltjes tegen gaat ben ik helemaal enthousiast. Ik ga het product zeker voor langere tijd gebruiken. Ook de prijs van deze CC radiance cream is erg fijn. €5.99 30ml

Heb jij deze producten van de Etos lijn al geprobeerd? En wat vond jij ervan? Ik lees het graag terug.

Liefs,

Patricia

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. Avatar

  Ik ben fan van de Etos merken. Alleen gebruik ik wat make-up betreft alleen oogpotlood. Lekker saai dus ;). Als ik een smeersel zou moeten kiezen zou ik voor kokosolie gaan. Waarom zou ik producten met al die chemische toestanden op mijn huid smeren? Maar dat ben ik ;).

  1. Patricia

   Tja ieder zijn keuze en rituelen haha. Ik gebruik al lang dit soort producten dus fijn om ook zo af en toe wat nieuws te proberen😉

 2. Avatar

  Ik eb ook geen droge huid dus de dagcreme zou voor mij ook niets zijn gok ik zo… De CC cream klinkt erg intressant ben benieuwd hoe die op langere termijn bevalt!

  1. Patricia

   Tja ik had ook niet goed gekeken haha. Maar de dagcrème is erg vettig dus ik denk ook van niet. De CC cream vind ik echt een fijn product. Hoop dat het ook de rimpeltjes tegen gaat na langer gebruik. We gaan het zien.

 3. Avatar
  Canan says:

  De ingrediënten staan wel op de CC Cream. Dit staan achter het stickertje op de dop! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.