Beauty

Review | Intens repair keratine haarmasker

In mijn laatste video kon je al zien dat ik een product uit de lijn ‘This is it’ van Action heb getest. Niet gezien klik dan even hier. Ik kocht nog meer producten uit deze lijn en vandaag is het keratine haarmasker aan de beurt. 

Van nature heb ik zoals je weet, een flinke bos met krullen. Hierdoor is mijn haar van nature al wat droger. Omdat ik in het verleden veel de stijltang heb gebruikt en mijn lokken ook nog eens vaak verf, heeft mijn haar zo af en toe een flinke boost nodig. Dit kan goed door middel van een haarmasker. Ik heb gekozen voor een keratinemasker. Keratine is namelijk een natuurlijke ingrediënt en je haar bestaat voor 85% uit keratine.

Verf je veel, föhn je veel of gebruik je veel de stijltang, dan kan er behoorlijk wat keratine verloren gaan en blijft er futloos en droog haar over. En we willen natuurlijk niet met een bos stro op ons hoofd over straat. Gelukkig kun je je keratine aanvullen met een keratinemasker.

Intens repair keratine masker Action

Dit masker is dus wederom niet perse cg proof mocht je de curly girl methode volgen. Is dit wel zo dan kun je dit artikel beter skippen. Om het masker goed te testen, gebruik ik het als ik net mijn haren heb geverfd. Na het verven gebruik ik een goede conditioner (milde haver van Garnier) en daarna gebruik ik flink wat van het haarmasker.

De substantie is een beetje een lobbige crème  en dat vind ik persoonlijk wel fijn met aanbrengen.  Soms zijn er van die haarmaskers die heel vloeibaar zijn zodat de helft in het doucheputje beland.

Dat is bij dit haarmasker zeker niet het geval. De geur vind ik persoonlijk wel een beetje tegenvallen. Het heeft een licht alcoholische geur met een vleug bloemen. Maar dat zegt natuurlijk niets over de werking van het masker. Ik breng genoeg aan en vooral veel in mijn haarpunten.

Als ik het masker heb aangebracht bind ik mijn haar vast en laat ik het tien minuten inwerken. Op het etiket staat drie tot vijf minuten maar iets langer kan geen kwaad lijkt mij. Let op te lange inwerktijd van bijvoorbeeld een uur is ook niet goed. Je haar kan een teveel aan keratine slap en vet maken.

Als het goed is ingetrokken spoel ik het goed uit onder de douche. Mijn haar voelt tijdens het uitspoelen al heel zacht aan. Een beetje als zeewier in de zee. Meestal is dat wel een goed teken. Na het uitspoelen stijl ik mijn haar volgens mijn normale curly hair routine.

Het resultaat

Mag er wezen. Ik heb nog steeds een mooi bos met krullen en heb echt het gevoel dat mijn haar gevoed is met keratine. De krullen zijn glanzender en mijn haar is minder pluizend.

Dit haarmasker is verkrijgbaar bij Action voor €1,95 voor een pot van 300ml.

Gebruik jij vaak haarmaskers en welke is jouw favoriet?

Liefs,

Patricia💕

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

14 Reacties

 1. Avatar

  je haar glanst echt, dan doet het toch zijn werk. Lijkt mij een fijn masker.

  1. Patricia

   Ja voor mijn krullen werkt het heel goed, ben er erg happy mee!!
   Patricia onlangs geplaatst…Review | Intens repair keratine haarmaskerMy Profile

 2. Avatar

  Wat een prachtige krullen heb je, om jaloers op te zijn en wat fijn dat het werkt. Ruikt het na gebruik ook nog raar of zit er dan geen geur meer aan? Ik gebruik eigenlijk nooit haarmaskers.

  1. Patricia

   Wat lief dank je wel, nee de geur is wel is waar verdwenen. Weinig geur zeg maar na gebruik. Gelukkig maar😉

 3. Avatar

  oh wat een mooie krullen heb jij 😀 ik gebruik zelf altijd van andrelon maar ik ga deze zeker een keer proberen 😀

  1. Patricia

   Dank je wel super lief💋

 4. Avatar

  Dat klinkt goed! Zo lang mijn haar er minder van gaat pluizen ben ik altijd al blij.

  1. Patricia

   Ja dat is mijn mening ook haha, pluis is verschrikkelijk!!

 5. Avatar

  Ik gebruik niet vaak een haarmasker, maar vind het zeker in de winter wel een keertje fijn om mijn haar te verzorgen met een masker.

 6. Avatar

  Bij ons in de familie zijn de krullen verdeeld. Ik heb ze niet, maar mijn zus en dochters wel. Ga ze zeker even tippen en het zelf ook een keer proberen.

 7. Avatar

  Ik neb werkelijk nog nooit een haarmasker geprobeerd…haha…misschien toch eens proberen

 8. Avatar
  Victor Huiting says:

  Mooie krullen zeg! En dat voor die lage prijs, goeie deal!

 9. Avatar

  Oh dit is een goede review. Je hebt me enthousiast gemaakt! Ik ga het ook eens uitproberen!

 10. Avatar
  Caroline says:

  Wauw, mooie krullen zeg! Zelf kies ik graag voor vegan haarverzorging die niet op dieren is getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.