REVIEW | Multi-function kitchen van Hape + tips om het spelen nog leuker te maken

REVIEW | Multi-function kitchen van Hape + tips om het spelen nog leuker te maken

Op pakjesavond heeft Sinterklaas wel een heel onverwacht cadeau achtergelaten voor de kinderen. Deze hadden ze niet zien aankomen. Ze zijn heel blij met alle mooie cadeaus maar deze staat toch wel stipt op de eerste plaats. Namelijk een speelkeuken van Hape. De kindjes zijn niet weg te slaan bij het speelkeukentje en laten hun fantasie er lekker op los. Dit is ook het eerste speelgoed waar ze niet meteen ruzie over krijgen. Ook erg fijn voor mama ;). 

Speelkeuken goed voor ontwikkeling

Kinderen hebben een grote fantasie en dat is alleen maar heel erg goed voor de ontwikkeling. Een speelkeuken is ideaal om je kinderen  spelenderwijs te laten ontwikkelen. Tegenwoordig in ons digitale tijdperk is het goed om daar even helemaal los van te komen. Ik merkte aan Lars en Sara altijd dat ze zich goed konden vermaken in een speelkeuken. De fantasie werd geprikkeld. Nu hadden wij er zelf nog geen, maar bijvoorbeeld bij de dokter of bij vrienden die er wel één hadden lieten ze hun fantasie de vrije loop. Er werden altijd hele toneelstukjes opgevoerd onderling of mama mocht altijd van alles proeven uit de keuken.

Een voordeel van het spelen met een speelkeuken is dat kinderen er veel van kunnen leren. Ze leren samen te spelen en samen delen. Ze zullen samen rollenspellen gaan spelen en natuurlijk nemen ze jou als ouder als grote voorbeeld. Koken is een dagelijks ritueel wat terugkomt en dat willen kinderen graag naspelen.

Multi-function kitchen van Hape

Ik mocht de multi-function kitchen van Hape ontvangen en bij het uitpakken van de speelkeuken merkte ik dat het  een keuken is van mooie en goede kwaliteit. Het materiaal is gemaakt van hout en kunststof en is prima passend in elk interieur. Wij houden van lichte en rustige kleuren en dus past deze speelkeuken goed in onze woonkamer. De kinderen denken dat ze de keuken van Sinterklaas hebben gekregen en dus moest de keuken hals over kop nog even in elkaar gezet worden. Dit ging met veel gemak en met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

De keuken is mooi gedetailleerd met een oven, een wasbakje, kraan, afzuigkap, en handige haakjes voor de pannetjes. Ook is er voldoende kastruimte voor alle overige spullen in op te bergen. Ook het materiaal van de keuken is mooi afgewerkt. De plankjes zijn mooi gelakt en je merkt dat het stevig in elkaar zit. De speelkeuken werd bezorgd inclusief twee pannen, een lepel en een spatel.

Uiteraard is de keuken uit te breiden met nog veel meer toffe kookspullen van Hape. Zo is er genoeg keuze uit kinderkeuken accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffiemachine of een blender. En tijdens het koken kun je natuurlijk niet zonder schort. Zo kunnen je kinderen nog meer uit hun speelkeuken halen. Ook het eten mag niet ontbreken in een keuken. Dat is waar een keuken om draait. Hape heeft genoeg speeleten voor ieder wat wils. Pizza, taart of hamburgers, je kinderen kunnen het allemaal klaarmaken in deze multi-kitchen.

Mijn kindjes zijn helemaal blij met deze toffe speelkeuken. Dan is mama dat natuurlijk ook. En het is schattig om te zien hoe ze hun eigen rollenspellen spelen. Ik weet zeker dat mijn kindjes hier heel veel speeluurtjes door gaan brengen. Voor nog meer speelplezier deel ik nog wat tips om het spelen leuker te maken.

Tips om het spelen nog leuker te maken

  • Zorg voor genoeg accessoires voor in de keuken. Je kinderen moeten lekker hun gang kunnen gaan met pannen, potten, bestek en natuurlijk het speeleten.
  • Zorg dat het keukentje op een toegankelijke plek staat. Zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, zo kun je je kindje erbij betrekken als je zelf staat te koken.
  • Speel zelf ook eens mee en verzin een rollenspel. Zeg bijvoorbeeld wat je kindje mag gaan koken of doe net of hij/zij de kok is en jij in het restaurant zit. Gegarandeerd speelplezier.
  • Kook een bepaald recept wat jouw kindje heel lekker of juist heel vies vindt. Teken de ingrediënten op een papier en laat de fantasie van je kindje zijn/haar gang gaan. Wie weet wil hij het vieze recept ineens wel eten omdat hij het zelf heeft gekookt.
  • Maak je speelkeuken persoonlijk met plantjes of anderen accessoires die ook in de grote keuken staan. Gezelligheid nodigt uit om te spelen.

Heb jij ook een speelkeuken voor je kind(eren) en spelen ze er vaak in of juist wat minder? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

#Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerkingGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.