Beauty

REVIEW | Slapen op een satijnen kussen? Ik testte de Satin Sleepers….

Slapen is iets dat ik heel graag doe. Het fijnste in een bed met net gewassen lakens. Ik weet niet beter dan dat mijn lakens en kussenslopen van katoen zijn. Ik heb daar altijd heel fijn onder geslapen. Via Instagram ben ik in contact gekomen met Renate Veugen. Ze is onderneemster en heeft haar eigen webshop in satijnen kussenslopen namelijk de: Satin Sleepers. Ik mocht deze testen en ik deel in dit artikel mijn bevindingen over de Satin Sleepers. Ben je ook zo benieuwd?

Satin Sleepers

De Satin Sleepers zijn satijnen kussenslopen die je kunt benoemen tot een heus beautyproduct. Waarom zou je denken, maar zijde geeft een hoop voordelen voor je huid en haar. De Satin Sleepers zijn niet te vergelijken met een ander zijden of satijnen kussen.  Dit komt door het speciale weefsel en de unieke coating die de stof bevat.

Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan maar een katoenen kussensloop is erg ruw vergeleken met een satijnen kussensloop. Dit moet invloed hebben op je huid en je haar. Voorbeelden hiervan zijn klitten in je haar, uitdroging van de huid en rimpelvorming. Natuurlijk is dit op de lange termijn maar als we dit binnen de perken kunnen houden door alleen maar te slapen op zijden is dat natuurlijk een kans die je niet laat liggen.

De voordelen van de Satin Sleepers

-Voorkoming van knopen en klitten in het haar
– Voorkoming van het ontstaan van gespleten haarpunten
– Glanzend haar als nooit tevoren
– Bevordering van hydratatie van het haar
– Minder vet haar door remming van overtollige talgproductie
– Een stralende huid door voorkoming van acne en puistjes
– Betere werking van nachtcreme’s voor huid en haar
– Betere hydratatie van de gezichtshuid
– Nooit meer vouwen in het gezicht na het slapen
– Bevordering van een celvernieuwing van de huid
– Voorkoming van rimpels in het gezicht
– Onze kussenslopen zijn 100% anti-allergeen en diervriendelijk
– De zijden zachte satijnen kussensloop zorgt ervoor dat u ook nog eens heerlijk slaapt!

Dit zijn een hoop pluspunten en ik kon natuurlijk niet wachten om dit zijden kussensloop te testen. Celebs zoals Froukje de Both, Marlies Dekkers en Kim Feenstra zweren bij dit beautyproduct.

Wat vind ik van slapen op zijden?

Ik heb best wel pluizig haar van mezelf omdat ik natuurlijk krullen heb. Ik ben benieuwd of dit kussensloop mijn pluizenbol een beetje in toom kan houden. Toen ik het kussensloop uit te verpakking haalde voelde ik al aan de stof dat het van een mooie kwaliteit is. Het voelt super zacht en fijn aan je handen. Ik koos overigens voor een roze exemplaar. Daar was manlief het niet helemaal mee eens dus misschien komt er nog een witte kleur bij ;). De kussenslopen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar. Dus bij elk dekbedovertrek heb je wel een passende kleur.

Ik was natuurlijk heel benieuwd hoe dit zou slapen. Het voelde gelijk fijn aan mijn gezicht. Glad, zacht en heel ontspannen om op te liggen.  Omdat ik mijn haar altijd in de avond was ga ik vaak met handdoek droog haar slapen. Vaak werd ik wakker met een flinke pluizenbol die ik dan nog moest stijlen met de stijltang. Een tijdrovend klusje zo in de vroege ochtend.

Nu ik op zijde wakker word merk ik dat mijn haar veel minder pluizig is. Dat vind ik al een enorm pluspunt. Mijn haar is makkelijker te stijlen in de ochtend en dus geeft mij weer meer tijdswinst. Altijd fijn want met twee kleintjes heb je al genoeg te doen tijdens de ochtendspits. Ik denk dat dit kussensloop sowieso een heel positief effect heeft op krullend haar.

Effect op  de huid

Ik slaap nu bijna een week op het zijden kussensloop en ik bemerk een positief effect op mijn huid. Ik weet niet of het toeval is maar mijn huid lijkt zachter te zijn en de vouwen waarmee je in de ochtend wel eens wakker wordt die zijn verdwenen. Vooralsnog kan ik alleen maar positief zijn over het slapen op zijden. Of het echt rimpels voorkomt op de lange termijn, daar kan ik nog niet veel over zeggen. Maar ik kan mij zo voorstellen dat het zeker beter is voor je huid dan zo’n ruw katoenen kussensloop. Overigens is de Satin Sleepers een uitermate geschikt cadeau voor onder de kerstboom. Ik denk dat jouw moeder of vriendin dit Satijnen beautyproduct zeker kan waarderen.

Ken jij de Satin Sleepers al en wat vind je van slapen op een satijnen kussensloop? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

#Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Avatar

    Dit lijkt mij zeker wel wat! Ik houd van gladde lakens dus een glad kussen lijkt me ook fijn. Is het wel ademend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.