Beauty

Review | Tea tree hydrogel collagen gezichtsmasker

Toen wij een weekend in Zeeland waren heb ik heerlijk een avondje in de badkamer vertoeft. Zo fijn om even helemaal de aandacht aan jezelf te geven. Ik had express wat haar en gezichtsmaskers meegenomen. Ik koos het tea tree hydrogel collagen gezichtsmasker. Hoogtijd om deze eens te testen. Lees je mee met mijn bevindingen? 

Review | Tea tree hydrogel collagen gezichtsmasker

Mijn huid was op het moment erg onrustig.  Ik had veel gezwommen en chloorwater heeft geen goede invloed op mijn huid blijkt. Tijd voor de nodige verzorging. Dit masker bevat ‘Tea tree’. Toevallig ben ik bekend met het gebruik van Tea tree olie. Het is een veelzijdig middeltje maar ook best sterk qua werking en geur. Ook heeft tea tree een antibacteriële en schimmeldodende werking.

Ik gebruik het voor een kwaaltje waar ik niet echt trots op ben. Ik heb op mijn teennagel een plekje. Mijn nagel is dus aangetast door een schimmel. Niet fijn en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Dit middeltje helpt heel goed. Ik vijl het bij en elke avond druppel ik wat olie op het plekje en het wordt aanzienlijk minder.

Tea tree: het medicijn van de Aboriginals

De vele uiteenlopende toepassingen van tea tree maakt het een echte must-have in je badkamerkastje. Tea tree is ideaal om je huid te zuiveren en ondersteunen bij puistjes en andere onzuiverheden.

Maar nu eerst het gezichtsmasker waar dus ook tea tree aan toegevoegd is.

Bij het openmaken van de verpakking schrik ik in de eerste instantie even. Ik had een hele andere verwachting bij dit masker. Bij een gel masker denk ik eigenlijk aan een peel off masker. Stiekem ben ik opgelucht dat het geen peel off masker is. Het masker is een soort gelatineachtige substantie gedrenkt in een voedend serum.

Ik heb eerst mijn huid goed gereinigd en goed afgedroogd. Daarna probeer ik het gelachtige masker op mijn gezicht aan te brengen.  Dit gaat naar mijn mening niet heel gemakkelijk want het is nogal glibberig.  Als het masker eenmaal op je gezicht is aangebracht zuigt het masker zich als het ware vaster aan je gezicht.

Tijd om te relaxen, op de verpakking staat 15 tot 20 minuten in laten werken. Tijdens de ontspanning merk ik dat het masker wat droger wordt en dus beter hecht op de huid.

Ik moet eerlijk zeggen dat het heel ontspannen aan voelt. Het masker is koud en het geeft een soort rustgevende en kalmende werking voor je huid. Helemaal geen straf om even zo te liggen.

Na 20 minuten is het tijd om het masker te verwijderen. Dat is natuurlijk zo gebeurd.  Een kwestie van in de prullenbak gooien. Ik masseer het overgebleven serum nog even goed in mijn huid.

Wat is mijn conclusie?

Wat zal ik zeggen. Voor mijn gevoel heeft het weinig gedaan voor mijn huid. Het voelt wel lekker fris, maar een echt diep reinigende werking heeft het niet. Ik denk dat dit masker een goede aanvulling is op een volledige gezichtsbehandeling, maar puur en alleen dit masker doet vrij weinig. Het geeft wel de nodige ontspanning en dat is natuurlijk ook heel belangrijk in een druk leven 🙃!!!

welk masker is jouw favoriet, en welk gezichtsmasker moet ik zeker nog eens testen volgens jou?

Liefs,

Patricia 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.