Food

Review: Verspakket Pompoensoep van AH

 

Ik was laatst in de Appie en zag van die vers pakketten staan om soep te maken. Ik was al van plan om pompoensoep te maken en ook deze variant was verkrijgbaar in een pakket. Ik maak het mij zelf dan natuurlijk niet te  moeilijk en koos voor dit pakket. Ik deel vandaag het recept en natuurlijk mijn eerlijk en oprechte mening. Wat vonden wij van deze pompoensoep?

Recept

Inhoud van het soeppakket:

 • 1 flespompoen
 • 2 wortelen
 • 1 appel
 • 1 sinaasappel
 • 3 sjalotten
 • 3 tenen knoflook
 • stukje gember
 • 2 groentebouillonblokjes

Bereiding

 1. Maak de groente schoon. schil eventueel de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de wortel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
 2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

3.  Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne) peper.

Het eindresultaat en mijn conclusie

Toen ik een hapje van deze soep proefde, was ik blij verrast. De soep ik heerlijk van smaak door de gember en sap van de sinaasappel. Ook is de textuur lekker romig en vol. Dat er niks uit een pakje of een zakje in zit, is zeker een voordeel. Makkelijk en healthy dat is wat we willen toch tegenwoordig? Ik denk dat ik binnenkort wel een ander pakketje ga testen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Je bent met een pakket voordeliger uit als dat je alle ingrediënten los koopt. Ik ben in ieder geval erg enthousiast. Zo enthousiast dat ik dit soepje ga serveren als voorgerecht aan mijn familie op eerste Kerstdag. Een paar gebakken gamba’s en wat crème fraiche erin en je hebt een heerlijk feestelijk voorgerecht.

Dit pakket is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor de prijs van €3,29

Gebruik jij ook wel een verspakket van de Albert Heijn? Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

10 Reacties

 1. Avatar

  Ik at eens pompoensoep en dat vond ik heerlijk, met een dotje creme fresh erop en wat rucola. Maar die sinaasappel daar ben ik best nieuwsgierig naar. Leuke twist.

 2. Avatar
  Annemieke says:

  Smaken verschillen, pakketten ook.

  Twee keer kookte ik pompoensoep met een pakket van AH. Mijn ene dochter en mijn man vonden het niks: ‘Olvarit’. Mijn andere dochter en ik konden de zoetige twist en de zachte structuur wel waarderen.
  Vanavond komt er weer pompoensoep op tafel. Nu mbv een pakket van de Jumbo. Wordt een heel andere soep. In plaats van sinaasappel, gember, wortels en een appel, zit er bij de Jumbo een peper in en voeg je kerriepoeder toe. Ik ben benieuwd!

  1. Patricia

   Wat grappig die verschillen ook in smaak. Ja ik kan mij de olvarit ook wel voorstellen haha. Benieuwd naar het Jumbopakket!

 3. Avatar
  Angie says:

  Ik maakte ook deze soep en vond het verrukkelijk. Na het pureren met de staafmixer heb ik een blik linzen gedaan en wat muntblaadjes . Heerlijk!

 4. Avatar

  Ik maak d3ze soep al voor de tiende keer.
  Wel doe ik er altijd al een Spaanse peper in en op het recept staan sowieso ook twee winterwortel.
  Vandaag had AH Het pakket niet in voorraad, dus koop ik alles los.
  Als ik het in huis heb een scheutje koks r oom.
  Dit recept blijft lekker. 😉

  1. Mommy Stories
   Mommy Stories says:

   Oeh klinkt ook lekker zeg! Ga ik ook eens proberen. Kokosmelk is ook een leuke twist.

 5. Avatar

  We hebben het gekocht. Opa vind hem wel smaken. Oma vind hem vies. Dochter vind hem niks. Kleindochter gaf geen mening. Nooit mee dit pakket . Smaakte echt niet fijn.

  1. Patricia

   Oh wat jammer dat het niet smaakte. Misschien een eigen twist aan geven of het pakket niet meer gebruiken inderdaad.

 6. Avatar

  Het smaak is heerlijk! Ik koop regelmatig versepakket, laatse periode helaas niet beschikbaar dus ik koop alles loos en doe ik verder volgens recept. Mijn vriend vind ook heerlijk. Dit keer heb ik gedaan met gewoon ui en ik wacht tot soep is klaar en ga ik proefen. Zeker ga ik regelmatig pompoensoep koken.

 7. Avatar
  eline says:

  Ik vind het ook een lekker en makkelijk soepje! Ik heb zelf alle dingen los gekocht, en er dus wat meer gember bij gedaan, dat is een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.