De rotklusjes van het ouderschap | TAG

Tijd om weer eens een vragenlijstje in te vullen. Om eerlijk te zijn had ik vandaag geen artikel klaar staan en dan is terugvallen op een vragenlijstje altijd fijn. Ik kwam een leuke tag tegen bij Merel van Lotus Writings. Alweer? ja alweer, ik lees haar blog nu eenmaal erg graag. Oorspronkelijk heeft Charlotte van Aukjes Wereld deze tag bedacht.  De vragen gaan over de rot klusjes van het ouderschap. Daar kan elke ouder natuurlijk over meepraten. Het is niet altijd allemaal leuk, gezellig en fantastisch. Lees je mee met mijn antwoorden?

Hoe vaak knip jij de nagels van de kinderen?

Om eerlijk te zijn te weinig. Ik denk een keer in de maand ongeveer. Bij Sara groeien de nageltjes wel sneller als bij Lars. Lars heeft er echt een gruwelijke hekel aan dus dan stel je het klusje toch wat gemakkelijker uit. Pascal en ik wisselen het klusje af.

En de teennagels?

Nou hetzelfde verhaal als hierboven 😉

Hoe vaak verschoon jij het bed van je kind?

Ik verschoon een keer in de week alle bedden. Dus ook die van de kinderen. Die van Sara soms vaker omdat ze wat vaker verkouden is, en er ‘s ochtend toch best wel eens wat snotvlekken in het laken zitten. Heerlijk gevoel als alle bedjes weer schoon en fris zijn.

Hoe vaak maak jij de oren van je kind schoon?

Eigenlijk doe ik dat niet. Ik kijk natuurlijk wel in de oortjes maar die zijn nooit echt vies of zo. Bij het douchen gaat het vuil er vanzelf wel uit door het schuim van de shampoo. Daarna droog ik de oren wel goed af en zijn ze wat mij betreft goed schoon. Ik maak mijn eigen oren ook niet schoon met een wattenstaafje maar met water onder de douche. Zo doe ik dat ook bij mijn kinderen.

Wie verschoond de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen?)

Dat doe ik altijd. Pascal heeft wel luiers verschoond toen de kinderen nog echt klein waren maar nu vind hij het vies en geeft het klusje met alle liefde aan mij. Ik moet zeggen dat ik het allang gewend ben en ik draai mijn hand niet meer om voor een vieze kont of een vol gepoepte luier. Hoewel ik het ook wel fijn zou vinden als we uit de luiers zouden zijn. Maar daar zijn we hard mee bezig.

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat is dan weer de taak van manlief. En wel om de volgende reden. Sara heeft nog wel eens een keer dat ze ‘s nachts niet meer wil slapen. Als ik dan naar haar toe ga, wil ze dus helemaal niet meer slapen en wil ze gelijk uit bed. Bij Pascal heeft ze dat dus niet en draait ze zich weer wat makkelijker om. Toevallig was afgelopen nacht ook weer zo’n nacht. Gelukkig gebeurd het niet al te vaak want wij zijn niet meer ingesteld op gebroken nachten.  Als Lars wakker wordt midden in de nacht is het meestal omdat hij dorst heeft en ga ik wel gewoon naar hem toe.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik ga altijd naar het consultatiebureau. Pascal heeft echt een hekel aan dat soort bezoeken. Hij heeft zeg maar weinig met het consultatiebureau. En af en toe moet ik hem daar zeker gelijk in geven. Maar voor de inentingen ga ik altijd en dat vind ik ook niet erg. Wel vind ik het erg om mijn kinderen in tranen te zien na het prikje. Gelukkig zijn het er niet meer zoveel.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Ook dat behoord meestal tot mijn taken. Dat komt ook omdat ik nu volledig thuis ben. Dan regel je dat soort dingen sneller en dat is logisch. Nu zitten wij niet heel ruim in onze oppas dus het is altijd wel passen en meten. Maar tot nu toe zijn we er altijd uitgekomen. Het is gewoon super belangrijk om zo af en toe, en het liefst vaker tijd met z’n tweeën door te brengen. Als liefdeskoppel in plaats van als ouders 😉

Wat vind jij het naarste klusje van het ouderschap? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Bron afbeelding: Pixabay

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.