Samenwerken met bedrijven, hoe ga ik er mee om?

Het is natuurlijk supertof als je op een gegeven moment mag samenwerken met bedrijven. Ik weet nog goed dat ik het allereerste mailtje in mijn inbox kreeg. Van een vreemd persoon, en van een vreemd bedrijf. Ik was helemaal door dolle heen. Bedrijf X vond mijn blog goed genoeg om mee samen te werken en dat voelt natuurlijk ontzettend goed. Omdat ik van vrienden en bekenden best vaak de vraag krijg hoe het nu precies werkt met die bedrijven, ga ik vandaag vertellen hoe een samenwerking met Mommy Stories in zijn werk gaat. Dit is hoe ik het doe en niet perse de beste manier.

Inschrijven blognetwerken

Ik heb mijn blog ingeschreven bij verschillende blognetwerken. Hier haal ik ook de meeste opdrachten vandaan. Ik heb al een keer eerder een artikel geschreven over hoe ik mijn geld verdien met mijn blog. Het is zo dat ik zo af en toe een mailtje krijg met opdrachten waar ik op kan pitchen. Als deze opdracht bij mijn lezers en doelgroep past dan pitch ik met een goede motivatie erbij. Dit is heel belangrijk want zonder motivatie zal het bedrijf snel naar een andere blogger gaan.

Ik probeer altijd te zorgen voor een originele motivatie en vertel al een klein beetje wat hoe ik het ga aanpakken met het artikel. Wat ik persoonlijk wel fijn vind aan blognetwerken is dat er altijd een tussenpersoon is. En je kunt er altijd vanuit gaan dat je zeker je geld krijgt voor de opdracht. Gelukkig heb ik nog geen nare ervaringen met wanbetalers maar ik heb wel eens anders gelezen.

Spontane mail

Ook komt het wel eens voor dat ik van het bedrijf zelf een mail krijg. Dat vind ik persoonlijk nog leuker omdat het bedrijf ook echt de moeite heeft genomen om op jouw website te kijken. Meestal vraagt het bedrijf wat er mogelijk is wat betreft een samenwerking. Ik mail dan netjes wat de mogelijkheden zijn. Ik spreek de contactpersoon in de eerste instantie altijd met ‘u’ aan. Als de contactpersoon mij tutoyeert, dan doe ik dit uiteraard ook. Het is een beetje een gevoelskwestie. Wat dat betreft ben ik goed in het aanvoelen van andere mensen door mijn horecaverleden. Uiteraard sluit ik de mail altijd netjes af dat ik uitkijk naar een fijne samenwerking.

Elke samenwerking is weer anders en dat is ook het leuke en afwisselende ervan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat mijn blog alleen maar uit samenwerkingen en gesponsorde content gaat bestaan. Maar ik ben ook gewoon eerlijk, ik kan elk centje nu heel goed gebruiken en investeer dit ook weer in mijn website.

Ik ben ook benieuwd naar jullie, ga jij bewust op zoek naar een samenwerking/opdracht of laat je het een beetje op zijn beloop en komen de opdrachten vanzelf? Laat je het weten in de comments?

Liefs,

Patricia

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Comments

  1. Xenia says:

    Leuk om het eens te lezen van een andere blogger. Meestal laat ik het op zijn beloop, maar soms ga ik als het mij tof lijkt er zelf achteraan. En iedere keer is het toch super leuk als er een samenwerking uit voortkomt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.