Sara bijna vijf jaar | Update

Sara bijna vijf jaar | Update

De kindjes worden zo snel groot, cliché maar de tijd vliegt echt door je vingers. Ik ga vanaf nu wat vaker updates schrijven. Wat zijn hun ervaringen op de basisschool en wat zijn hun interesses? Ik begin vandaag met dochterlief want ons meisje wordt alweer bijna vijf jaar. Lees je mee met deze kleuter update?

Sara bijna vijf jaar | Update

Sara is een super vrolijk meisje en sinds ze op de basisschool zit is de ontwikkeling bij haar heel erg snel gegaan.  Ze zit ondertussen in groep twee en ze voelt zich echt het grote meisje van de klas. Ze is behulpzaam voor jongere kindjes en ze ziet naar school gaan echt als een plezierig uitje. Hoe fijn is dat. Zelfs in de vakantie vraagt ze al snel “mama wanneer ga ik weer naar school?”

Op het moment is Sara helemaal fan van tekenen en knutselen. Geef haar tekenpapier en potloden en ze zit de hele middag kunstwerkjes te maken aan de tafel. Ik denk dat ik daardoor ook wel weet wat ik voor haar verjaardag moet kopen. Waar Lars helemaal kan wegkruipen in zijn fantasiewereld heeft Sara dat weer wat minder. Maar met z’n tweeën kunnen ze wel de leukste toneelstukken opvoeren. Ik doe vaak alsof ik het niet zie maar inwendig moet ik lachen, zo schattig om ze zo samen te zien.

Ze spelen steeds meer samen en dat het meer jongens-stuff is maakt voor Sara niet uit. Ook buiten kan ze lekker met de jongens meespelen. Hoewel er moet natuurlijk ook prinsesje gespeeld worden.

Ik vind het zo bijzonder en mooi om te zien dat mijn kinderen zo verschillend zijn qua karakter en hun doen en laten.

Meisje-meisje en eigen mening

Maar hoe vaak ze ook met de jongens meespeelt, ze blijft toch ook echt een meisje-meisje.  Alles moet roze zijn en ze is gek van hartjes, strikjes, bloemetjes en alles wat maar een beetje meisjesachtig is. Ik hou persoonlijk ook nog wel van een stoere twist maar Sara moet er niets van hebben. Zwarte schoenen komen er hier echt niet in haha. Ze houdt van glitter, glamour en tierelantijnen. Ze wil ook elke avond haar eigen outfit uitkiezen en dat resulteert soms in de meest hysterische combinaties. Hihi ik heb t losgelaten 😉.

Sara weet wat ze wil en als ze het ergens niet mee eens is laat ze dat duidelijk merken. Ze heeft haar eigen mening maar ook is ze nog heel volgzaam in wat haar grote broer doet. Dat is natuurlijk ook logisch, als jongste kijk je op tegen je ouderere broers of zussen. Je merkt wat dat betreft dat ze echt de jongste is en ik weet niet wat het is maar ze blijft altijd mijn kleine meisje. Ze blijft in mijn ogen dat lieve kleutertje terwijl ze al bijna vijf wordt. Dat is denk ik gewoon een moederding.

Sara is lief, zorgzaam, altijd vrolijk en heeft een fijn gevoel voor humor.  Ze kan soms gezichtjes trekken of grapjes maken en dan komt deze mama echt niet meer bij. 18 november is het dus groot feest. Vijf jaar alweer. Ik ben zo trots dat ik alweer vijf jaar haar moeder mag zijn❤.

Hoe ervaar jij deze leeftijdsfase van je kindje? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Instagram en Pinterest

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.