Shoppen voor een meisje leuker als voor een jongen?

Shoppen voor een meisje leuker als voor een jongen?

Ik weet niet hoe andere mama’s het ervaren, maar ik vind eigenlijk dat er voor meisjes veel meer te shoppen valt dan voor jongens. Voor meisjes heb je rokjes, jurkjes, leggings, maillots, broekjes, tuniekjes, shirts, truien en nog allerlei andere accessoires voor in de haartjes. Voor jongens is het toch al vaak een broek met een shirt of een broek met een trui en een stel stoere gympen eronder. Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk is er niks mis mee. Het moet natuurlijk ook lekker zitten op school en tijdens het spelen en ravotten.

Toffe outfit bij Lars

Toen Lars nog wat kleiner was, kreeg ik altijd best veel kleding van vrienden van ons. Daar zaten ook altijd de leukste jongensoverhemden bij onder andere van Name it.  Lars had toen nog niks te vertellen en dus hees ik mijn peuterjongen maar al te graag in zo’n net bloesje. Hoe schattig stond dat wel niet met zo’n klein spijkerbroekje erbij en stoere gympjes. Ik probeer het nog wel eens want Lars heeft best wel wat nette bloesjes in zijn kast hangen, maar hij wil ze absoluut niet aan. Ik kan op mijn kop staan maar hij doet het gewoon niet. Hij zegt dat het niet lekker zit en daar kan ik mij dan wel weer iets bij voorstellen. Alleen met Kerst wil hij nog wel eens een uitzondering maken. Maar dan zijn al zijn klasgenootjes natuurlijk ook netjes en wil hij niet achterblijven.

Voorkeur

Ik merk wel hoe ouder Lars wordt, hoe meer hij ook een voorkeur gaat krijgen voor kleding. Als hij iets niet mooi vind of iets zit niet lekker dan zegt hij dat meteen. Lars vind vooral hele felle kleuren mooi. En dan vooral groen, rood en blauw. Ook printjes vind hij erg leuk. Wat ik persoonlijk altijd erg stoer vind voor jongens zijn badges op de kleding. Het maakt het net iets minder saai. In dat opzicht is Lars het gelukkig met z’n moeder eens. Ik keek online dus een beetje rond en Vingino is een merk dat wel aan die eisen voldoet. Belangrijk is natuurlijk ook dat het lekker zit. Ook is er genoeg keuze uit hippe sweatpants en bijpassende vesten. Ik ben erg enthousiast maar ik denk wel dat ik eerst even goedkeuring moet vragen aan mijn bijna zesjarige zoon. Want de tijd van ‘kopen wat mama leuk vind’ die is denk ik wel langzaam aan het overgaan.

 

Heeft jouw kindje ook al een voorkeur voor kleding? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

# Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Bron Afbeelding: Pixabay1 thought on “Shoppen voor een meisje leuker als voor een jongen?”

  • Gelukkig nog niet haha, het begint te komen dat hij iets NIET aan wil. Maar ik mag het gelukkig nog grotendeels bepalen. Vind trouwens dat de jongenskleding vele malen leuker is dan voor meisjes. Voor meisjes vind ik het erg gauw tuttig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.