Simpel recept voor luchtige oreo muffins

Simpel recept voor luchtige oreo muffins

Muffins zijn hier een grote hit in huis en meestal maak ik een gezonde versie. Deze bananenbrood muffins bijvoorbeeld met rood fruit en kaneel zijn super lekker waar je zelfs mee kunt ontbijten. Lars vroeg aan mij of ik ook eens muffins wilde maken met oreo’s in het recept. Dit is namelijk zijn favoriete koekje. U vraagt wij draaien.

Dit recept voor luchtige oreo muffins is vrij simpel en super lekker. Maar niet heel verantwoord dus…maar dat mag best voor een keer toch? Alles in balans

Simpel recept voor luchtige Oreo muffins

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 80 gr roomboter
  • 80 gr suiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 225 ml amandelmelk, mag ook gewone melk zijn
  • 1 rol oreokoekjes

Benodigdheden

  • Muffin bakvorm
  • Muffinvormpjes
  • Mixer
  • Mengkom 2x

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pak een grote mengkom en meng hierin de bloem, suiker, en bakpoeder. Roer dit even goed om.
  2. Snijd de roomboter in stukjes en voeg deze toe, ik heb koude boter gebruikt dit ging prima. Mix het geheel tot een kruimelig mengsel.
  3. Pak een andere kom en voeg het ei, vanille extract en de melk toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg het ei-melk mengsel nu bij het kruimelige mengsel en roer dit goed door,  er ontstaat een beslag. Beetje lobbig.
  4. Breek de oreokoekjes in kleine stukjes en houdt een gedeelte apart voor de garnering. Voeg de rest toe aan het beslag en roer weer goed door.
  5. Vul de muffinbakvorm met muffinvormpjes , ik gebruikte siliconen bakvormpjes. Die zijn net wat fijner werken vind ik persoonlijk. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi  met de overgebleven Oreo koekjes.
  6. Bak de muffins voor 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

Geniet van deze heerlijke lekkernij bij de koffie of thee. Je kunt de muffins ook gewoon invriezen en wanneer je je weet dat je gaat cheaten ontdooi je ze van te voren. Zo heb je altijd verse muffins in huis. Je kunt ook eens voor de variatie chocoladeoreo’s gebruiken.

Wil je een meer verantwoorde versie maken, vervang dan de bloem voor speltmeel, of havermeel, de roomboter kun je vervangen voor Griekse yoghurt en de suiker kun je vervangen voor dadels of bananen. Tja de oreo’s zou ik dan niet weglaten 😉. Ik vind dit een ideaal recept om met je kinderen te bakken.

Veel bakplezier!

Ga je aan de slag met een recept van mij,  tag mij dan op Instagram @Patricia _van_ommeren of gebruik #mommystoriesfood,  ik kom dan zeker een kijkje nemen in jouw keuken!

XOXO Patries

Volg je mij al op Facebook,  Pinterest en Instagram?

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.