Sint en Piet in Huize Mommy Stories

Sint en Piet in Huize Mommy Stories

Je kunt er natuurlijk niet omheen in deze tijd van het jaar. Sinterklaas speelt op dit moment de grootste rol in huize Mommy Stories. Onze kindjes geloven beide nog heilig in Sinterklaas en dat is toch eigenlijk zo leuk om te zien.  In dit artikel ga ik je vertellen hoe wij omgaan met de sinterklaas drukte, hoe vaak zetten onze kindjes de schoen en hoe vieren wij dit gezellige kinderfeest op pakjesavond?

Wij zaten vorige week zaterdag natuurlijk ook aan de buis gekluisterd toen de intocht op tv werd uitgezonden.  Het was natuurlijk maar de vraag of de stoomtrein wel echt zou aankomen in ‘Apendoorn’. Onze kinderen zaten met open mond voor de tv. En elk sinterklaasjournaal weer opnieuw.  Zo schattig hoe ze hier helemaal in op kunnen gaan. Natuurlijk is er ook een keerzijde. Overprikkeling en stuiterende kids. Sowieso is Lars hier heel gevoelig voor. Maar ik denk rond deze tijd wel bij de meeste kinderen. Wij als ouders laten het meestal maar een beetje gaan, en proberen veel naar buiten te gaan zodat de Sint prikkels een beetje binnen de perken blijven. Je kunt het toch niet voorkomen.

lees ook:Sinterklaas budgettips, hoe zorg je dat het geld niet uit je portemonnee vliegt

Schoen zetten

Na de intocht mogen onze kinderen in de avond hun schoen zetten. Meestal zetten we een bakje water neer en een wortel voor het paard. En niet te vergeten de verlanglijstjes en de zak van Sinterklaas. Die moet natuurlijk weer gevuld worden voor pakjesavond.  Dit jaar merkt Lars heel slim op dat ‘Ozosnel’ koudwatervrees heeft. Het werd dus maar een bakje melk😉. Ze mogen in totaal drie keer hun schoen zetten tot aan pakjesavond.  De eerste keer krijgen ze eigenlijk altijd een chocoladeletter. En de overige keren een klein schoencadeautje. Meestal is dit een speeltje of iets om creatief mee bezig te zijn. Die gezichtjes van de kids als ze hun cadeautje zien in de schoen met een hand gestrooide pepernoten en chocolademuntjes vind ik zooo lief❤.

Hoe vieren wij pakjesavond en wat geven we per kind uit?

Pakjesavond vieren wij eigenlijk altijd met ons gezin en verder niemand.  Gewoon lekker met z’n vieren. Ook altijd op 5 december. Voor de cadeaus zorgen wij altijd voor drie grote cadeaus van het verlanglijstje en de rest vullen wij aan met speelgoed van Action en Big bazar. Meestal zitten wij rond de zeventig euro per kind.

Ik zorg natuurlijk dat er lekkere dingen op tafel staan en zet we zetten gezellige sinterklaasmeedeiners op. De kinderen zijn altijd ontzettend zenuwachtig want wanneer komt die grote zak met cadeaus nou toch? We vragen elk jaar of de buurman hard op het keukenraam wil bonzen, en de zak met cadeautjes wil neerzetten. Hij doet het altijd met veel plezier.

We hebben altijd zo’n geromantiseerd beeld dat de kinderen geduldig en rustig en zonder ruzie de pakjes een voor een open maken. Maar dat beeld is een illusie haha. Het record uitpakken staat hier geloof ik op vijf minuten tot de lege zak. Als alles open is gemaakt laten we ze natuurlijk uitgebreid spelen met de cadeaus. Net zolang tot ze weer wat rustiger zijn geworden en ze daarna ook goed kunnen slapen. Het is al zo’n drukke dag want overdag hebben ze ook Sinterklaas feest op school.

Al met al vind ik het sfeertje van Sint en Piet super gezellig maar cliché gezegd ben ik ook altijd wel weer blij als hij terug is naar Spanje.

Ben jij meer team Sint of team Kerst?

Liefs,

Patricia ❤Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.