Shoppen

Sinterklaas Budgettips | Hoe zorg je dat het geld niet uit je portemonnee vliegt?

De tijd van het jaar is weer aangebroken, je kunt er niet meer omheen. De Sinterklaas spanning is dan ook echt te voelen bij alle kinderen want het Sinterklaas journaal is begonnen. De officiële aftrap zeg maar. Lars en Sara zaten gister aan de buis gekluisterd en ik vind het stiekem ook super leuk om mee te kijken. Het geeft gewoon zo’n gezellig sfeertje. Het betekent ook de tijd van schoencadeautjes en grote sint inkopen doen. In dit artikel geef ik je wat handige tips om minder geld uit te geven in deze toch al dure tijd van het jaar.

Sinterklaas Budgettips| Hoe zorg je dat het geld niet uit je portemonnee vliegt?

 

 1. Begin vroeger in het jaar met het zoeken van Sinterklaas inkopen. Je kunt bijvoorbeeld in de Zomer al beginnen met het aanleggen van een voorraad schoencadeautjes. Of koop gewoon net na sinterklaas de cadeautjes in voor het volgende jaar. Vaak zijn spullen dan afgeprijsd en dat scheelt toch een hoop geld. Door de uitgaven te verspreiden over een langere tijd zul je niet in een keer een groot bedrag kwijt zijn.
 2. Doe mee met gratis acties van bijvoorbeeld supermarkten of bakkers. Vaak kunnen kinderen zelf hun schoentje knutselen en daar zetten. Het is leuk om zo samen bezig te zijn en het kost je geen geld.
 3. Ga naar de goedkopere winkels zoals Big Bazar, Zeeman en Action. Voor de kinderen maakt het toch niet uit wat ze krijgen. Het gaat veel meer om de spanning en gezelligheid eromheen. Maak bijvoorbeeld het huis gezellig met sinterklaasversiering en zet een nep schoorsteen in de kamer. Je zal zien dat je kinderen dat veel meer kunnen waarderen dan alleen maar cadeaus. Ook is een optie om naar een tweedehands speelgoedwinkel of kringloopwinkel te gaan. Daar kun je speelgoed kopen voor een prikkie.
 4. Geef naast al het mooie speelgoed ook wat praktische cadeaus zoals bijvoorbeeld kleding, ondergoed of sokken, schoolspullen etc….
 5. Koop ook een cadeau waar het gehele gezin wat aan heeft. Bijvoorbeeld een leuk bordspel. Deze zijn vaak wel wat prijziger maar ook hier kun je weer kijken bij kringloopwinkels. Zo heb je gelijk een gezellig moment met het hele gezin op Pakjesavond of een ander moment. Het draait ten slotte om gezelligheid.
 6. Spreek van te voren met je kinderen af hoe vaak en wanneer ze hun schoentje mogen zetten. Zo zorg je ervoor dat het duidelijk is, en de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Bij ons mogen de kinderen hun schoentje zetten op de Zaterdag dat Sinterklaas is aangekomen en de Zaterdagen daarna. Dat is dus drie keer in totaal. Schoencadeautjes hoeven ook echt niet veel te kosten. De ene keer is het snoepgoed of een chocoladeletter, de andere keer weer een kleurboek. Het draait ten slotte niet alleen maar om cadeaus.

Wat is jouw tip om te besparen in deze dure tijd? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Avatar

  Van te voren een budget afspreken en je daaraan houden. Dit is voor mij een heel belangrijke, want ik ben anders geneigd om veel te veel te kopen.

  1. Patricia

   Ja dat is ook slim inderdaad. Maar soms ga ik er dan toch overheen haha. Dat is leuk en dat en dat ook nog😉
   Patricia onlangs geplaatst…Sinterklaas Budgettips | Hoe zorg je dat het geld niet uit je portemonnee vliegt?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.