Sinterklaas en al die heisa, is het nu eens klaar?

Je ontkomt er niet aan. De blogs met de goedheiligman er in voor. Je wordt er mee om je oren geslagen. Begrijp mij niet verkeerd hoor, want ik heb stiekem al heel veel zin in de gezelligheid die bij en rondom Sinterklaas hoort. Maar soms word ik een beetje gek van die aandacht eromheen.

Ik hoop dat het dit jaar iets meer om Sint en Piet draait, en niet de hele heisa er omheen aub. Ik denk dat je wel weet waar ik op doel. Dit heeft het vorig jaar een stuk minder leuk gemaakt. Althans dat is mijn ervaring. Laten we het gezellig houden voor de kinderen. Ook Dieuwertje Blok staat al te trappelen om het laatste nieuws omtrent Goedheiligman voor te lezen. Lars kan niet wachten en adoreert Dieuwertje Blok, want deze vrouw zorgt er natuurlijk voor dat alles weer goed komt met Sint en de pieten.

Niet te veel Media aandacht

Ik vind het heerlijk dat de kleine kinderen er nog zo lekker in kunnen geloven. We moeten niet te moeilijk doen met z’n allen. Wanneer je het vertelt aan je kind? Gewoon als je kind er aan toe is. Ook al is je kind ondertussen acht jaar. Wat maakt het uit. Is het liegen? Ja misschien wel, of we verdraaien de waarheid een beetje om er een leuk en gezellig kinderfeest van te maken. Ik snap niet waarom we tegenwoordig over alles een mening moeten hebben. Blogs over wanneer je je kind moet vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, blogs over dat het misschien liegen is tegen je kind.

Ook op Facebook zag ik voorbij komen dat de pieten dit jaar in het Sinterklaasjournaal weer zwart zijn. Prima dan zijn ze zwart. Waarom al die media aandacht. Laat het gewoon gaan. Hoe meer wij het voeden, hoe meer het juist in de aandacht komt.  Ik snap het niet helemaal. Het Sinterklaasfeest hoort een onbezorgd kinderfeest te zijn met veel gezelligheid en cadeaus. Laten we dat dan ook in stand houden. Zo mijn frustratie wat betreft Sinterklaas is eruit. Ik zal er nu ook geen aandacht meer aan besteden in de media en gewoon lekker genieten van een leuk en gezellig feest.

Hoe denk jij over het Sinterklaasfeest en al die media aandacht eromheen? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia


1 thought on “Sinterklaas en al die heisa, is het nu eens klaar?

  1. Avatar

    Roelina Beantwoorden

    Ik ben er ook moe van. Ben wel blij dat piet weer gewoon zwart is. Die onzin dat het met discriminatie ook maar IETS te maken zou hebben…. niet waar en inderdaad gevoed door mensen die zich sowieso altijd benadeeld voelen. Afijn, ik ben het met je eens. En liegen, tja… doen we dat niet met veel meer? Sprookjes bijvoorbeeld? Halloween? De tandenfee…. dat is gewoon de magie van het kind zijn. Super toch.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.