Met Sir Dumpling maak je er thuis gewoon een feestje van…….

Met Sir Dumpling maak je er thuis gewoon een feestje van…….

Restaurants zijn nog steeds gesloten en bestellen, bezorgen en afhalen is nog steeds helemaal hot and happening. Ik zal niet ontkennen dat ik op een terrasje zitten of in een restaurant uiteten gaan niet mis. Het is gewoon heerlijk om in een andere omgeving te zijn en je lekker in de watten te laten leggen. Maar zolang dit nog niet kan hangen we thuis gewoon de slingers op.

Thuis maken we het gezellig met good food en een wijntje op de bank. En wij geluksvogels mochten ‘the good food’ uitproberen van Sir Dumpling! Even waan je je in Azië met de overheerlijke gerechtjes van deze ‘Sir’. Nieuwsgierig? Ik ga je meer vertellen over dit nieuwe en leuke concept.

Wie is Sir Dumpling?

Sir DUMPLING is getogen in Azië. Hij heeft de smaken van Maleisië, Borneo, Thailand, de Filipijnen en Singapore mogen proeven voor hij neerstreek in het Nederlandse Leiden.

Veel hutspot, andijvie, gehaktballen en slavinken verder werd het gemis naar zijn geliefde dumplings steeds groter. Als chef-kok begon hij een zoektocht naar de beste dumpling.

Het resultaat van deze zoektocht wil Sir DUMPLING graag met u delen.

Waarschijnlijk ken je het bekende kleine gestoomde hapje wel in zo’n mandje met onderin het wel bekende bananenblad. Bij Sir Dumpling heb je keuze uit ontzettend veel verschillende dumplings. Wij mochten verschillende soorten gerechtjes uitproberen en ik zal meteen eerlijk zeggen; het was een feestje op het bord.

Wat staat er allemaal op het menu bij Sir Dumpling?

De keuze is reuze. Je kunt kiezen uit de bekende gestoomde dumpling die mij eigenlijk alleen maar bekend was, maar ook kun je kiezen uit een gebakken versie. Ik moet zeggen dat geeft net weer even een ander smaakje. Ook staan er diverse ‘bao’s ‘ op het menu. Dit is een gestoomd broodje met verschillende soorten vullingen, zoet en hartig. Ook kun je gaan voor noodles of diverse bijgerechten.

Mushroom & veggie bun

De kindjes hebben ook het een en ander geproefd. Sara vond het allemaal net iets te pittig maar Lars zat heerlijk te smullen. Er waren ook twee zoete opties zoals bijvoorbeeld ‘salted egg’. Dit is een gestoomd broodje gekleurd met houtskool en gevuld met een romige custardvulling. Deze was favoriet bij Lars.

Ook hadden we Sarawak Laksa. Dit is een heerlijke schaal en schelpdierensoep met kokos, gevuld met garnituur van noodles, gamba, en paksoi. Echt een aanrader!

Sarawak Laksa

Ook de Char Kway Teow is een topper. Een streetfood afkomstig uit Maleisie. Het zijn hard gebakken noodles gevuld met chinese worst, fishcake, tauge en gamba’s. Echt een topgerecht!!

Char Kway Teow

Sir dumpling is wekelijks open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Je kunt gemakkelijk bestellen via hun eigen website maar ook via deliveroo en ubereats kun je terecht. Om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en updates zou ik zeker even een kijkje nemen op hun Instagram. Sir Dumpling bezorgd in heel Leiden en omringende gemeenten. Ook bezorgen ze in Koudekerk a/d Rijn , Alphen a/d Rijn en Hazerswoude.

Wij nemen ons petje af voor deze ‘Sir’ want van deze gerechtjes kun je blijven eten, het concept is origineel en er is voor ieder wat wils.

Sir Dumpling bedankt!!!

XOXO

Patricia

Volg je mij al op Facebook,  Pinterest en Instagram?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.