Mijn Social media kanalen een boost geven….

Het blijft voor mij een ding. Ik en mijn Social media kanalen. Ik merk dat ik soms alleen mijn nieuwste blogs post en verder doe ik er vrij weinig mee. Zo af en toe een leuke foto op Instagram maar daar houdt het dan ook echt mee op. Ik merk dat mijn kanalen hierdoor ook niet echt groeien. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik wil mijn kanalen een flinke boost geven voor meer groei en meer traffic naar mijn website.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Ten eerste wil ik mijn Social media posts gaan inplannen. Ik had tot een week geleden nog geen idee hoe ik dit kon realiseren. Totdat ik een interessant artikel tegen kwam over verschillende apps, om je posts in te plannen op Social media. Er werd ook gesproken over ‘Hootsuite’. Hier had ik al vaker over gehoord dus ik besloot de app te downloaden. Ik ben er nu al super blij mee. Deze tool kan mij echt verder helpen.

Ik deed even een testberichtje, maar omdat ik er nog niet helemaal in thuis was kwam dit bericht ook de volgende dag online op Twitter en Facebook. Het is eigenlijk heel simpel. Je kan alle posts inplannen voor een kanaal naar keuze. Dat is superhandig want je hoeft er niet meer naar om te kijken en het scheelt ontzettend veel tijd. Je moet natuurlijk wel even verzinnen welke soort post je online zet maar er kan nu elke dag iets op mijn social media kanalen online komen. En dat is bevorderlijk voor de groei van mijn kanalen.

Planning voor Social media

De bedoeling is dus dat er drie blogs in de week worden gepost op mijn kanalen en de overige dagen een leuke quote, stelling of filmpje. Ik wil dit Zondag inplannen voor de hele week. Ook wil ik in de toekomst meer winacties organiseren. Niet alleen op mijn blog maar ook op Facebook en Instagram.  Ik merk dat dit ook een flinke boost geeft aan mijn Social media. Voor nu houd ik het nog bij Twitter, Facebook, Instagram en Youtube. Ik lees veel dat Pinterest veel traffic naar je website oplevert, maar Pinterest is niet aan mij besteed. Ja om inspiratie op te doen en verder ook niet. Ik heb een account maar doe er voor de rest niet veel mee. Laat ik eerst maar wat meer aandacht besteden aan mijn drie belangrijkste kanalen.

Ps. Volg je mij al op Twitter, Facebook en Instagram?

Wat is jouw ultieme tip om je Social media kanalen te laten groeien? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

Afbeelding: Pixabay

Comments

  1. Ehm, ik ben er ook niet zo heel goed in. Goede content plaatsen en actief zijn schijnt de weg naar succes te zijn.

    1. Ja het is soms lastig om concequent te posten op Social Media. Ik ga mijn best doen 😉
      Mommy Stories onlangs geplaatst…Mijn favoriete ‘Summer Musthaves’My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.