Soms moet ik mezelf echt even knijpen….

De titel is misschien een beetje raar maar soms heb ik echt het gevoel dat het leven wat ik nu heb, een droom is. Ik heb een lieve man en heerlijke kinderen. Ik heb een leuke baan en samen draaien we een huishouden en een gezin. We gaan elk jaar lekker op vakantie en we wonen in een fijn huis. 

Wat wil je nog meer zou je zo zeggen, en wat loop je nu te zeuren. Ik ga ook zeker niet een potje zitten klagen, maar soms moet ik mezelf even knijpen of dit echt allemaal gebeurd. Klinkt dit vreemd in jullie oren? Ik voel mezelf soms namelijk nog helemaal niet zo’n mama/mama. Begrijp je wat ik bedoel? Het is lastig uit te leggen. Voor mijn gevoel was ik een paar jaar geleden zelf nog een puber. Nu draai ik een volledig huishouden en breng ik dagelijks de kinderen naar school. Ineens ben je aangekomen in die fase in je leven. En dat voelt op sommige momenten best onwerkelijk.

Zwaardere periode financieel

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben zielsgelukkig met het leven wat ik nu heb en megatrots op mijn gezin. Daarom schijf ik ook deze blog. Ik mag zo af en toe in mijn handjes knijpen met het moois ik allemaal heb. Er zijn namelijk ook gezinnen die het veel minder goed hebben als wij. De laatste tijd hebben wij financieel een wat zwaardere periode gehad doordat ik mijn baan was verloren. Dit is natuurlijk helemaal niet leuk en wens je niemand toe. Het maakt wel dat je anders naar bepaalde dingen gaat kijken. Je bent wat sneller tevreden en als je een keer iets niet kan kopen is het op dat moment echt flink balen, maar mooie spullen is niet waar het leven omdraait en ook niet waar ik mijn geluk uithaal.

Geluk in kleine dingen

Het zijn de mensen om je heen die het geluk naar je brengen. Familie, en liefde geven en ontvangen. Het geluk zit ‘m in de kleine dingen. Mijn man en ik  samen een wijntje drinkend op ons balkon. Mijn kinderen die tegen mij zeggen dat ze mij zo lief vinden, de Zondagochtend ontbijtjes met elkaar. Samen wandelen in het bos of in het park. Dat zijn de momenten waar ik wat langer bij stil sta en niet de momenten van todo lijstjes afwerken en taken die ik nog moet voldoen. Ik merk dat ik daar een stuk gelukkiger mens van word. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je moet genieten en waarderen met wat je hebt. Want voor je het weet zit je alweer in de volgende fase van je leven en is alles veel te snel aan je voorbij gegaan.

Is dit herkenbaar voor sommige van jullie of helemaal niet? Ik ben heel benieuwd. Laat een reactie achter in de comments, dat zou ik erg leuk vinden.

Liefs,

Patricia

Afbeelding: Pixabay


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.