Sportschoolabonnement opzeggen? Ik deed het gewoon..

Al eerder schreef ik eens over mijn sportschool avonturen op mijn blog! En hoewel ik het een lange tijd gezien heb als me-time en selfecare (#jeukwoorden) heb ik mijn abonnement toch opgezegd. Ik deed het gewoon!

De sportschool is natuurlijk een prima manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur maar toch ging ik de laatste tijd steeds minder. Dit kwam ook mede door mijn fysiek zware werk dat ik hiervoor deed. Ik weet van mezelf dat ik wel moet blijven sporten om mij goed in mijn vel te voelen. En je zou zeggen, nu ik de hele dag met mijn billen op een bureaustoel zit, dat het juist fijn is om even flink los te gaan in de sportschool.

Klopt is helemaal waar, maar toch kies ik ervoor om mijn sportactiviteiten voortaan thuis uit te voeren. Meer als een matje, sportkleding en wat dumbells heb ik niet nodig. En natuurlijk de nodige dosis zelfdiscipline 😉.

Waarom dan thuis?

Het begon eigenlijk in de vakantie. Ik vrat mezelf lekker vol met hapjes en dronk de nodige wijntjes, zoals dat gaat tijdens een vakantie. Ik merkte dat ik mij hierdoor minder prettig in mijn vel voelde. Gewoon een lui gevoel en veel minder energie.

Het gevolg hiervan was dat ik mijn eigen dagelijkse sportroutine ging inplannen. Ja ook in mijn vakantie! Ik begon met een kwartiertje maar daarna ging ik al snel naar een half uur a drie kwartier per dag. Ik voelde mij hier zoveel beter door en het motiverende was dat ik snel resultaat zag. Eenmaal thuis kon ik eigenlijk niet stoppen en ging ik lekker door met de work-outs. Meestal begin ik met een warming-up gewoon van YouTube en daarna doe ik meestal een workout van optimavita. Deze workouts zijn prima te doen zowel voor beginners als gevorderden.

Natuurlijk probeer ik mezelf wel uit te dagen en ook echt minimaal een half uur te sporten. Het fijne van thuis sporten vind ik toch wel de tijdsplanning.  Je kunt het wat makkelijker inplannen en met jonge kinderen is dat gewoon heel fijn.  Laatst was pascal weg op zaterdagochtend en had ik mezelf echt voorgenomen om te sporten. Dan doen de kindjes toch gewoon mee? Lagen we hoor met z’n drieën buikspieroefeningen en een lol dat we hadden. Over een paar maandjes nog maar eens een blogpost wijden aan dit onderwerp. Kijken of ik dan nog steeds zo gemotiveerd ben als nu🙈

Sport jij thuis of in de sportschool?

Liefs,

Patricia

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.